Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Кабмін Тимошенко можуть відправити у відставку 3 березня

Як повідомляють джерела ТСН, за це готові проголосувати Партія регіонів, комуністи, Блок Литвина, майже усі позафракційні депутати та частина НУ-НС.Разом з тим, рішення про створення нової більшості досі немає. Зазначимо, що 2 березня спікер Володимир Литвин має на меті заявити про нечинність коаліції.

Верховна Рада може проголосувати за відставку Кабміну Юлії Тимошенко вже 3 березня. За день до того у ВР можуть оголосити про не чинність коаліції.

Відставка Тимошенко може бути оголошена вже в середу

Кабмін Юлії Тимошенко можуть відправити у відставку вже у середу, 3 березня.

Він вимагав у десятиденний термін підтвердити депутатськими підписами існування коаліції. Тож у середу парламент, вочевидь, проголосує за відставку Кабміну. На це, навпаки, голоси є.

"Якщо це відбудеться, я переконаний, Тимошенко і вся команда в той же день покине приміщення Кабміну і тоді беруть відповідальність на себе Партія регіонів і ті з НУ-НСу, комуністів і Блоку Литвина, хто проголосує за це", - розповів депутат БЮТ Сергій Соболєв.

Варіантів коаліційної угоди – два. Союз Партії регіонів, Блоку Литвина, комуністів та фракція позафракційних депутатів. Легімітизувати останнє об'єднання буцімто планують змінами до регламенту. Інший формат - регіонали, литвинівці та нашоукраїнці. Останні вже визначили переговірників і чекають на аудієнцію з президентом Віктором Януковичем.

У своїх протокола НУ-НС пропонує накласти мораторій на спірні питання - російська мова, Чорноморський флот, НАТО, історичні розбіжності. А також вимагають висунення кандидатури прем'єра від НУ-НС.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ