Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Кабмін затвердив перелік пунктів пропуску для оформлення товарів військового призначення та ядерних матеріалів

Кабінет Міністрів України затвердив постанову від 17.11.10 № 1057 «Про затвердження переліку пунктів пропуску через державний кордон, через які здійснюється переміщення товарів військового призначення та ядерних матеріалів». Про це повідомила прес-служба Держмитслужби.

Необхідність прийняття вказаної постанови зумовлена наступними факторами: виконання вимог Митного кодексу України, інших законів України, розширення переліку пунктів пропуску через державний кордон України, через які здійснюється переміщення товарів військового призначення та ядерних матеріалів, а також удосконалення контролю за переміщенням таких товарів територією України.

Постанова націлена на вирішення питань, пов'язаних з переміщенням товарів військового призначення та ядерних матеріалів через визначені пункти пропуску на державному кордоні України (відповідно до ст. 95 Митного кодексу України) та дотримання положень, визначених у Міждержавних Угодах.

Реалізація постанови дасть змогу вдосконалити нормативно-правову базу у сфері контролю за переміщенням товарів військового призначення та ядерних матеріалів, сприятиме дотриманню Україною Міждержавних угод та виконанню вимог суб'єктами міжнародних передач товарів законодавства України в галузі державного експортного контролю.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ