Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Камінь з гори Арарат встановлять у Вірменській церкві Львова

У Вірменському кафедральному соборі Львова планують встановити камінь, привезений з гори Арарат львівськими альпіністами Сергієм Александровим та Мар’яною Грицюк. Про це у коментарі „Гал-info” повідомив настоятель Вірменської церкви отець Тадеос.
„Сьогодні камінь урочисто передали представникам вірменської громади Львова. Він буде надалі зберігатися у вірменському храмі. Доступ для нього буде відкритим, але побачити камінь люди зможуть після того, як майстри його встановлять”, – розповів отець Тадеос. Він розповів, що термін встановлення каменя не відомий, бо у Вірменському соборі заплановано роботи з реконструкції, що може стати причиною встановлення каменя не відразу, а через деякий час.
Нагадаємо, що альпіністи Сергій Александров та Мар’яна Грицюк нещодавно повернулися з міжнародної науково-дослідницької експедиції, яка проводила пошуки легендарного біблійного Ноєвого Ковчегу на схилах Арарату. Гора Арарат, розташована на вірменських землях, які сьогодні перебувають у складі Туреччини, є однією зі святинь вірменського народу.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ