Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Кампанія «За безпечні дороги» закликала МВС відновити контроль швидкості

Кампанія «За безпечні дороги» закликала МВС відновити контроль швидкості, - Центр демократії та верховенства права.

Громадські організації – учасники Кампанії «За безпечні дороги» закликають МВС терміново відновити контроль за швидкістю на українських дорогах, запровадивши систему автоматичної фіксації порушень ПДР. З такою заявою вони сьогодні звернулися до Міністра внутрішніх справ Арсена Авакова.

За словами авторів заяви, в Україні надмірна швидкість є причиною найбільшої кількості ДТП з загиблими та потерпілими, і саме тому необхідна термінова реакція МВС.

«За офіційною статистикою, лише за 8 місяців 2017 року в ДТП із порушенням швидкісних режимів загинуло 399 осіб і 4212 було травмовано. Якщо додати до цього дорожні аварії, в яких швидкість, ймовірно, була одним з чинників, але не була визнана поліцією головною причиною, то кількість постраждалих буде набагато більшою», – йдеться у заяві.

При цьому українські дороги є особливо небезпечними для пішоходів та велосипедистів: їх у цьому році загинуло 768, а 6012 осіб зазнали травм.

Найбільш дієвим способом контролю швидкості на дорогах є запровадження системи автоматичного контролю швидкості, відзначають учасники Кампанії «За безпечні дороги». Як показує досвід інших країн, запровадження автофіксації допомагає знизити кількість ДТП з потерпілими на 17-20%, а також кількість усіх ДТП на 10%.

«Автоматичні камери фіксують кожне перевищення швидкості, що значно сприяє дотриманню правил дорожнього руху, допомагає знизити кількість ДТП та покращує культуру водіння в цілому. Ефективність роботи такої системи можна побачити у сусідній Польщі, де після запровадження роботи системи автоматичного контролю, швидкості рівень смертності на дорогах знизився на 30%», – зазначили автори заяви.

Центр демократії та верховенства права

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ