Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Канада обіцяє прихистити біженців, яких не пускає Трамп

Прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо пообіцяв надати право на в'їзд в свою країну всім біженцям, яким відповідно до міграційного указу президента Сполучених Штатів Америки Дональда Трампа було відмовлено в праві перебування на території США.

"Канадці вітатимуть вас, людей, які рятуються від переслідувань, терору і війни - незалежно від вашої релігії. Різноманіття є нашою силою", - написав Трюдо ввечері у суботу, 28 січня, в своєму Twitter. Він також розмістив в мікроблозі свою фотографію з сирійської дівчинкою, яку він вітає в міжнародному аеропорту Торонто імені Лестера Пірсона.

Нагадаємо, своїм указом від 27 січня 2017 року Трамп призупинив терміном на 120 днів (а сирійцям - на невизначений термін) дію програми США щодо прийому біженців, а такоє заборонив в'їзд в США протягом найближчих 90 днів громадянам Ірану, Іраку, Лівії, Сирії, Сомалі, Судану і Ємену. Заборона стосується і власників Green card. Наступного дня суд Нью-Йорка дозволив жертвам указу Трампа, які вже прибули в аеропорти країни, тимчасово перебувати в США.

З критикою заборони виступили як в мусульманському світі, зокрема, в Ірані, де пообіцяли відповісти США дзеркальними методами, так і в західних державах. Зокрема, своє занепокоєння указом Трампа висловили глава МЗС Німеччини Зіґмар Ґабріель (Sigmar Gabriel) та його французький колега Жан-Марк Еро, "незгоду з таким підходом" висловила очільниця уряду Великобританії Тереза Мей. Водночас в Управлінні Організації Об'єднаних Націй у справах біженців та Міжнародній організації з міграції закликали США й надалі приймати біженців.

DW

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ