Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Канада пропонує ООН шість сотень "блакитних шоломів"

Канада готова збільшити кількість своїх військовослужбовців у різноманітних миротворчих операціях під патронатом ООН на 600 осіб. Про це на прес-конференції заявив міністр оборони Канади Харджит Саджан, повідомив кореспондент Укрінформу.

"Збройні Сили Канади готові надати персонал, який, залежно від потреб, може включати: наземні сили, керівний штабний склад, інженерів та медиків, забезпечувати повітряний транспорт чи військове та поліцейське навчання, аби зробити відчутний внесок у миротворчі операції", - сказав Саджан.

За словами міністра закордонних справ Канади Стефана Діона, Оттава виділить на миротворців 450 млн дол. протягом трьох років. "Нове фінансування допоможе краще захищати цивільних, включно із найбільш вразливими групами, такими як: переміщені особи, біженці, жінки та діти", - зазначив Діон.

Міжнародні зусилля Канади також включатимуть збільшення на 150 осіб поліцейського контингенту, готового до відбуття для виконання завдань закордон. "Королівська канадська кінна поліція у співпраці із іншими правоохоронними органами по всій країні допоможе покращити місцеву правоохоронну діяльність, підвищити безпеку та розбудувати можливості у хитких вражених конфліктом країнах", - наголосив міністр громадської безпеки Ральф Гудейл.

Він додав, що на ці цілі з бюджету буде виділено 45 млн дол. на рік.

Міністри наголосили, що у питаннях миротворчості Канада застосовуватиме "всеурядовий" підхід, втім відмовилися розкрити деталі майбутніх місій, чи бодай їх місцерозташування. "Грунтуючись на своєму досвіді у побудові мирного та відкритого суспільства, нашій двомовності та різноманітності Канада підтримуватиме міжнародну спільноту у хоробрій боротьбі за справедливість та безпеку на світовій арені; у пропагуванні гуманітарної допомоги, розвитку, навчання та розбудові можливостей, а також у захист гендерної рівності та усіх прав людини", - підсумував глава зовнішньополітичного відомства Канади.

Як повідомлялося, під час Варшавського саміту НАТО Канада вже погодилася надіслати військовий батальйон разом із технікою на постійну місію у Латвію для стримування можливої російської агресії.

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ