Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Капітана танзанійського судна, яке заходило до портів Криму притягнуть до суду

Військовою прокуратурою до суду скеровано обвинувальний акт щодо капітана танзанійського судна, яке незаконно заходило до закритих портів Криму. Про це повідомлено на сайті прокуратури.

Слідчим відділом військової прокуратури Південного регіону України завершено досудове розслідування та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно громадянина Сирії, капітана судна «Sky Moon», який обвинувачується у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 332-1, ч. 1 ст. 366 КК України.

Установлено, що вищевказана особа, діючи за попередньою змовою з представником судновласника, відправниками та одержувачами вантажів, протягом 2016 року 8 разів забезпечував заходи морського судна «Sky Moon» у закриті кримські порти Керчі, Феодосії, Севастополя.

Достовірно знаючи про тимчасове закриття для судноплавства морських портів на тимчасово окупованій території України та вжиття міжнародною спільнотою санкцій щодо Російської Федерації у зв’язку з окупацією території АР Крим, діючи на порушення наведених вимог міжнародного права та законодавства України, вищезазначене судно переміщувало до Туреччини та Молдови металобрухт, кальциновану і технічну соду, насіння льону.

Крім того, аби приховати вчинення злочину, у листопаді 2016 р. капітан склав і видав завідомо неправдивий офіційний документ – коносамент – про нібито завантаження на судно вантажу у російському порту Темрюк.

Довідково:

За вчинення цього ж злочину, військовою прокуратурою Південного регіону до кримінальної відповідальності також притягується представник судновласника, який, між іншим, у грудні 2016 р. намагався підкупити військового прокурора.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ