Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Каплін: Прокуратура Києва блокує слідство щодо гендиректора концерну РРТ

Столична прокуратура витребувала справу щодо крадіжки квартири гендиректором Концерну радіозв'язку радіомовлення та телебачення Іщуком . Таким чином вона затягує процес, щоб дати йому знову вийти сухим із води, переконаний народний депутат Сергій Каплін.

«Правосуддя знову хочуть перемогти корупційним шляхом. Ми неодноразово звертались, боролись, домагались цього розслідування. Нарешті через півтора року Іщуку повідомили про підозру. І саме, коли справа мала дійти до обрання запобіжного заходу – йому знову допомагають вислизнути. Слідчі вже мали запропонувати арешт для гендиректора РРТ і для вкраденої ним квартири, а прокуратура тим часом витребувала справу спеціально, щоб відтягнути час», - заявив Каплін.

16 листопада слідча Шевченківського райвідділу МВС повідомила гендиректору концерну РРТ про підозру  у вчиненні злочину передбаченого статтею 191 ч. 5 «крадіжка в особливо великих розмірах, зловживаючи службовим становищем». У 2004-му року Іщук, будучи президентом РРТ, виписав собі 600 тисяч безповоротної фінансової допомоги на придбання квартири. За це його звільнив тогочасний міністр і була відкрита кримінальна справа. Однак Іщуку допомогли її закрити.

Концерн через цивільний процес спробував забрати квартиру в свого екс-керівника через суд. Однак коли рішення на користь РРТ вступило в силу, Іщук за підтримки деяких посадовців, знов повернувся в крісло його очільника. За кілька місяців на посаді в.о. гендиректора, він від імені Концерну відмовився від позову до себе самого і фактично подарував собі квартиру. Зараз Іщук знову на посаді і знову зробить усе, щоб залишити собі дороге житло, придбане за державний кошт, упевнений Сергій Каплін.

«Я переконаний, що Іщука знову покриває його покровитель Яценюк. Він отримав за його призначення 3 мільйони доларів. Тепер буде відмивати його від всього: крадіжки квартири чи блокування сигналу українських телеканалів на прикордонних територіях, а по суті сепаратизму, - додав нардеп. – Наразі ми вже звернулися до прокуратури Києва, ГПУ, СБУ та антикорупційного комітету ВР, аби не дати злодію вкотре обійти правосуддя та приховати докази».

Нагадаємо, нардеп Сергій Каплін через суд домігся від ГПУ відкриття справи щодо корупції Прем’єр-міністра. А саме щодо призначення Арсенієм Яценюком гендиректора Концерну РРТ Володимира Іщука за 3 мільйони доларів хабара.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ