Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

„Карпати” – „Шахтар” 1:2: в головній ролі арбітр

Матч між „Карпатами” та „Шахтарем” закінчився з рахунком 1:2 на користь гостей, по вилученнях ситуація дзеркальна – 2:1 на користь галичан. Про це і не тільки повідомив журналіст Олексій Мандзій.

30-го березня усе сприяло цікавому футболу: хороші суперники, вірні вболівальники і головне, погода. Нарешті у Львові було по-весняному тепло, газон був підготовлений добре і здавалося, що ніщо не задавить командам показати хорошу гру. Близько 20 тисяч глядачів, що зібралися на стадіоні, очікували на видовище і певною мірою його отримали.

Ініціативу у матчі зі старту захопив „Шахтар”, який уже на третій хвилині і створив перший небезпечний момент – Ярослав Ракицький пробивав зі штрафного, і Мартін Богатінов з труднощами перевів м’яч на кутовий. Опісля цього моменту гра заспокоїлась: моментами вибухав „Шахтар”, але „Карпати” вміло відтісняли опонентів від свого карного майданчика.

Після перших 30 хвилин чемпіони активізувались знову, декілька небезпечних діагональних пасів віддав Ракицький. „Гірники” знову забирали ініціативу до своїх рук і на 32 хвилині таки реалізували її. Провалом на правому фланзі оборони господарів скористався Шевчук, який віддав націлену передачу і Алекс Тейшейра її замкнув, 0:1.

Тепер прийшла черга «Карпат» атакувати, і перший випад до воріт Каніболоцького завершився потужним ви стрілом Зеньова, який воротар з труднощами перевів на кутовий, а далі був гол. Помилка голкіпера на виході, удар Миколи Жовтюка в штангу і від неї м’яч влетів в ворота. Гості апелювали до арбітра, мовляв, сфера повністю не перетнула лінію, але гол зараховано. 1:1 на 43 хвилині – за такого рахунку команди і мали йти на перерву. Але проти був Ракицький. Його удар після кутового на другій компенсованій хвилині знову вивів „Шахтар” вперед  - 1:2.

Другий тайм почався знову з атак „гірників”. „Карпати” огризнулися ударом Марселіньо (замінив Штіліча), але моментів біля воріт Каніболоцького не було. Іншим спалахом активності був вихід Олександра Гладкого: перші десять хвилин його перебування на полі давали надію на позитивний результат.

„Карпатівці” атакували, але забити не змогли. „Шахтар” майстерно, як і личить чемпіону, відтіснив гру від своїх воріт, гості дуже гостро втікали в контратаки. І одна з них закінчилася вилученням захисника господарів. Микола Жовтюк зрізав Адріано на шляху до штрафного. Чи тягнув цей фол на пряму червону? Важко сказати. Арбітру видніше. Але саме це вилучення поховало надії львів’ян. Вдесятьох проти „гірників” було важко, але це був не останній сюрприз від Арановського. За десять хвилин після першої „червоної” суддя знову показав її гравцям господарів. Тепер вилучення заробив Муртаз Даушвілі за гру рукою в центрі поля. Розлючені вболівальники закидали пляшками лаву запасних гостей, відтак арбітр же збирався забрати команди з поля, але змінив своє рішення. До основного часу додали 7 хвилин, але рахунок залишився незмінним. Вболівальники продовжували скандувати: „Суддя п*****с”, „Суддя Валера” тощо. Вилучення Алекса Тейшейри не здивувало нікого, та у «Карпат» залишалося надто мало часу, щоб ним скористатися.

Загалом варто зазначити, що „Карпати” зіграли добротно. Львівський клуб ще не готовий на рівних конкурувати з чемпіоном країни, та знаменитий „карпатівський дух”, помножений на спортивну злість має допомогти львів’янам у кубковому матчі проти „Шахтаря” уже в Донецьку.

„Карпати” – „Шахтар” 1:2 (1:2)

Голи: Жовтюк, 44 – А. Тейшейра, 32, Ракицький, 45+2.

„Карпати”: Богатінов, Ксьонз, Мілошевіч, Жовтюк, Кополовець (Озарків, 46), Голодюк, Даушвілі, Худоб’як, Зеньов (Гладкий, 59), Кенія, Штіліч (Марселіньо, 46).

„Шахтар”: Каніболоцький, Кобін, Ракіцький, Кривцов, Шевчук (Соболь, 61), Гречишкін, Фернандіньо, Мхітарян, Тайсон (Д. Коста, 66), А. Тейшейра, Л. Адріано (Едуардо, 80).

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ