Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

«Карпати» мінімально обіграли «Волинь» і гарантували собі місце в УПЛ

Львівські «Карпати» обіграли луцьку «Волинь» на стадіоні «Україні» (1:0) та гарантували собі участь у Прем’єр-лізі наступного сезону.

На принциповий галицько-волинський поєдинок, який за згодою сторін відбувся згідно календаря не у Луцьку, а у Львові, тим не менше, за традицією до міста Лева завітала чисельна група підтримки «Волині». Склад гостей на західне дербі порівняно з минулим туром змінився в сторону «омолодження»: до Львова не приїхали досвідчені Діденко, Герасимюк, а також основний нападник Петров. Тож їх місце зайняли Трикош, Дмитренко та Чепелюк. В «Карпатах» же замість дискваліфікованих Гуцуляка та Кльоца вийшли на поле стадіону «Україна» Вербний та Лобай. До речі, востаннє стадіон «Україна» приймав матчі Прем’єр-ліги ще у листопаді 2015 року, коли «леви» розгромили «Олімпік».

Як і передбачалось, «Карпати» на рідному стадіоні з перших хвилин заволоділи ініціативою і небезпечні моменти біля воріт Марчука не забарились, коли воротар «червоно-білих» парирував удар Вербного. В свою чергу, Боровик перевів м’яч на кутовий після удару Тетеренко. Молода волинська команда при першій нагоді організовувала контратаки, проте до небезпечних моментів справа не доходила.

Напруга у західному дербі поступово наростала, і пристрасті на полі досвідченому арбітру матчу Арановському доводилось вгамовувати за допомогою жовтих карток.

І все ж атакувальні зусилля «Карпат» призвели до взяття воріт «Волині». Після флангової передачі з лівого краю від Матвієнка капітан «зелено-білих» Худоб’як зробив передачу на неприкритого захисниками Гуцуляка, і Олексій без проблем пробив у незахищений кут воріт «Волині». Нагадаємо, що саме Гуцуляк в останньому протистоянні «Карпат» та «Волині», яке в квітні відбулося на «Арені Львів», забив єдиний у грі переможний гол «левів».

В перерві матчу в роздягальнях обох клубів обійшлося без замін. Тим не менше, «Карпати» продовжували активно шукати шляхи взяття воріт «Волині», і Гуцуляк міг оформити дубль, але пробив вище воріт волинян. «Червоно-білі», які вже втратили і теоретичні шанси на збереження місця у Прем’єр-лізі, тим не менше, продовжували шукати шляхи взяття воріт номінальних гостей. Зокрема, Шаповал пробив над поперечиною воріт «Карпат».

Міг зняти напругу у матчі капітан «Карпат» Худоб’як, який вийшов на побачення з воротарем «Волині», але Марчук в останній момент зумів перехопити м’яч. Згодом втратив нагоду збільшити  рахунок і Чачуа, але при добиванні пробив мимо цілі. Не пощастило «карпатівцям» і після удару Гуцуляка, коли захисник ліквідував загрозу. Також хапається за голову і Чачуа, не зумівши вразити ворота після рейду до воротаря «Волині» Марчука, який вдруге став переможцем рандеву.

Воротар «Воліни» продовжував рятувати свою команду від неприємностей, цього разу відібравши м’яча у джокера Олега Дулуба Грися. Згодом арбітру матчу довелося зупинити гру через чергові хмари диму, які стали наслідками дій файєрів вболівальників.

У підсумку «Волинь» в ролі господарів поля з 3 квітня 2011 року, вже 8-й матч не може перемогти «Карпати» – по 4 нічиї та поразки. Команда з Луцька і у Львові продовжила свою безгольову серію у Прем’єр-лізі, яка з 16 квітня триває 598 (!) хвилин. Також команда Віталія Кварцяного на стадіоні «Україна» продовжила свою програшну серію, яка з 23 квітня триває вже 6 ігор. Найголовніше ж, що після цієї перемоги на рідному для «Карпат» стадіоні «Україна» львівська команда зберегла прописку в елітному дивізіоні, враховуючи те, що «Дніпро» не зумів здобути вікторію у Полтаві, програвши «Ворсклі» 0:1.

Sport.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ