Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

"Карпати" на виїзді здолали "Дніпро"

Львівські "Карпати" на виїзді здобули вольову перемогу над "Дніпром".

Офіційний сайт львівського клубу описує перемогу так:

"На важливий та відповідальний матч в Дніпрі керівництво «Карпат» відрядило команду літаком, для максимально комфортної подорожі та часу на підготовку до гри. Зважаючи на те, що «зелено-білі» проводили вже третій поспіль виїзний матч і дуже багато часу проводять в дорозі, таке рішення стало украй необхідним. 

Порівняно із попереднім матчем проти «Сталі», Олег Дулуб провів кілька змін. Зокрема, у старті вийшли Олексій Гуцуляк та Назар Вербний, натомість Дмитро Кльоц опинився в запасі, а Артем Філімонов не потрапив у заявку. Так само залишилися у Львові Віктор Хомченко та Олексій Дитятьєв, який пропускав цю гру через дискваліфікацію. 

Обидві команди почали гру в доволі спокійному темпі, не форсуючи подій і без штурму воріт. Все ж, по першому тайму, карпатівці виглядали більш гармонійно та спокійно. Молода дніпровська команда частенько губилася у простих ситуаціях, але скористатися цими помилками «леви» не могли. Кілька разів провалювалася центральна ланка «Дніпра», але своїх оборонців вчасно страхував Лунін. Кіпер господарів вдало реагував як на лінії воріт, зокрема, після випаду Андрія Нестерова, так і на виходах, коли встиг перекрити шлях Олександру Гладкому. 

Біля воріт Боровика небезпека виникла аж на останній хвилині першого тайму. Влад опинився сам на фланзі, але пробивав з гострого кута, тож воротар «Карпат» без проблем зреагував на м’яча і перевів його на кутовий. 

А от тайм другий почався із дуже швидкого м’яча «Дніпра». Кочергін вибіг на хорошу передачу від партнера, залишив за спиною Вербного і спокійно підсік круглого над Боровиком – 1:0. Таким рахунок залишався не довго. «Карпати» просунулися вперед, але не встигли перекрити випад господарів, у підсумку, провалилися у захисті, після чого Довбик прибрав фінтом Лобая і дуже сильно пробив у нижній кут – 2:0. 

Ситуація ускладнилася – корективи необхідно було вносити негайно. «Карпати» перехопили ініціативу і один м’яч сквитали. Матвієнко навісив з флангу, Гладкий виграв повітря і акуратно скинув круглого головою на Ксьонза, який опинився сам-один перед воротами. Павло пробив дуже сильно і точно – Лунін нічим зарадити не зміг. 

А за кілька хвилин рахунок зрівнявся. Ксьонз та Матвієнко заробили кутовий на фланзі, який виконав Худоб’як. З першої спроби зачепитися за круглого не вдалося, але Грисьо першим його підібрав і через себе повернув у гущу подій. Цього разу повітря виграв Лобай, який перекинув кількох захисників, а Нестерову залишалося лише акуратно зрізати його у кут воріт – 2:2.

Не встигли дніпряни прийти до тями, як рахунок став 2:3 на користь «Карпат». Черговий раз карпатівці виграли повітря у карній зоні – цього разу Нестеров хоч і не сильно, але точно поцілив у дальній кут. Лунін зіграв невпевнено – м’яч відлетів від нього точно до Худоб’яка, який спокійно віддав передачу на Грися. Максиму залишалося спокійно пробити у порожні ворота, адже оборона господарів пасивно за всім спостерігала. Таким чином Грисьо зробив собі чудовий подарунок на день народження. Три голи за вісім хвилин... 

Фанам «Карпат» довелося витерпіти дуже нервові хвилини. На останніх секундах навіть кіпер «Дніпра» пішов до чужого штрафного на кутовий. Але три додані хвилини минули – «Карпати» здобули супервольову перемогу, яка дала відповідь на дуже багато запитань. Зокрема й про те, чи є в команди характер.

29-й тур. 14.05.2017, 19:30. «Дніпро-Арена», Дніпро. 4 654 глядачі.
Хмарно, дощ. +12°С

Арбітр – Анатолій Абдула (Харків).

Асистенти арбітра: Микола Левко (Чернівці), Максим Чертоляс (Херсон).
Четвертий арбітр – Олександр Іванов (Слов’янськ, Донецька обл.).

Директор матчу ФФУ – В’ячеслав Іщенко (Запоріжжя).
Спостерігач арбітражу – Геннадій Коваленко (Київ).

«ДНІПРО»: Лунін, Влад, Адамюк, Польовий, Вакулко, Кочергін, Чеберячко (Кожушко, 86), Довбик (Баланюк, 75), Чеберко (Когут, 70), Лопирьонок, Луньов.

 

Запасні: Баштаненко, Назарина, Сафронов, Нагієв.
 

В.о. головного тренера – Дмитро Михайленко.

«КАРПАТИ»: Боровик, Мірошніченко, Нестеров, Лобай, Матвієнко, Вербний, Худоб’як (Кльоц, 84), Голодюк (Чачуа, 59), Ксьонз, Гуцуляк (Грисьо, 59), Гладкий.

Запасні: Мисак, Виздрик, Завійський, Шина.
 

Головний тренер – Олег Дулуб.

Голи: Кочергін, 47, Довбик, 54 – Ксьонз, 65, Нестеров, 70, Грисьо, 74.

Попередження: Луньов, 43, Вакулко, 62, Адамюк, 73 – Грисьо, 63, Гладкий, 80, Вербний, 86.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ