Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

«Карпати» U-19 зіграли внічию з «Гірником» з Соснівки

Юніорська команда «Карпат» в рамках підготовки до весняної частини Чемпіонату України U-19 провела черговий спаринг. На полі львівського стадіону «Прогрес» підопічні Романа Толочка та Олега Гараса зіграли товариський поєдинок з «Гірником» із Соснівки.

Сьогоднішній суперник 19-річних «зелено-білих левів», незважаючи на свій аматорський статус, команда не лише амбітна, а й доволі сильна. Грають у ній кваліфіковані футболісти, більшість з яких має досвід виступів на професійному рівні у різних лігах Чемпіонату України. Про нинішній рівень «гірників» із Соснівки найкраще свідчить той факт, що команда не лише є срібним призером останнього чемпіонату Прем’єр-ліги Львівщини, а й з успіхом виступає в чемпіонаті і Кубку України серед аматорів. Тож на юніорську команду «Карпат» чекав зовсім не простий поєдинок.

Провели його «Карпати» U-19 в такому складі: Ющишин (Задерейко, 46), Оприск, Дерман (Білий, 79), Завінський, Клим (Микитин, 46), Сільченко, Валенко (Пиріг, 60), Шарабура, Ременюк, Боднар, Кос (Пецків, 64).

Грати командам довелося на полі стадіону «Прогрес», на газон якого в останні роки можна було почути чимало нарікань. Та зараз ситуація зовсім інша – хоч на дворі й лише рання весна, грати командам поле однозначно не заважало. Тож суперники мали усі необхідні умови, аби показати хороший рівень гри. І забігаючи трохи наперед, скажемо, що поєдинок видався не тільки результативним, а й доволі змістовним.

Дебют матчу був за господарями. «Зелено-білі» вже у дебюті створили дві гарні нагоди, аби відкрити лік забитим голам у матчі. Спочатку Ременюк з правого крила атаки виконав подачу верхом в центр карного майданчика. Першим на м’ячі був Кос, але після удару головою центрфорварда «левів» круглий пройшов над поперечиною. А за кілька хвилин ці ж самі гравці знову опинилися у епіцентрі подій. Щоправда, цього разу Ременюк свій фланговий рейд завершував ударом в нижній дальній кут. Хавбеку трохи забракло точності, але міг замкнути дальню стійку Кос. Та він, схоже, забув, що на полі необхідно грати у футбол, а не дивитися, як це роблять інші. У підсумку нападник не встиг скерувати круглого до сітки.

Як це часто буває у футболі, коли одна команда не реалізовує свої моменти, то гол забиває її суперник. Так і сталося у звітній грі. Перехопивши м’яча, «гірники» провели атаку. Мав виносити круглого подалі від воріт Завінський. Але лівий захисник «левів» зробив це невдало – прямо на гравця команди із Соснівки. Той прийняв «подарунок» від оборонця господарів і другим дотиком по дузі скерував м’яча у дальній від Ющишина кут воріт – 0:1.

Команда Романа Толочка і Олега Гараса відігралася на 35-й хвилині. Проводячи атаку лівим флангом, пішла передача на Валенка в центр. Сергій розвернув наступ на праве крило, де Ременюк з меж карної зони другим дотиком поцілив у дальній кут.

Відновивши статус-кво (1:1), карпатівці проводжували тиск на ворота гостей, тож здавалося, ще до перерви буде забито щонайменше один м’яч. Зрештою, так воно й сталося. Але забили не «Карпати», що було б логічно, виходячи з розвитку подій на полі, а «Гірник». Почалося все з того, що розігруючи корнер, партнери викотили круглого під удар Климу, однак правий захисник нашої команди замешкався і суперники, відібравши м’яча, провели швидку результативну контратаку. 2:1 на користь гостей із Соснівки – за такого рахунку команди пішли на перепочинок.

Треба віддати належне гравцям «Гірника». Ведучи у гостях в рахунку, вони не стали закриватися, тож глядачі стали свідками футболу на зустрічних курсах. Щоправда, за загалом рівної гри карпатівці мали перевагу в гостроті дій та у контролі над м’ячем. Тож справедливо, що зрештою «зелено-білим» вдалося вдруге упродовж матчу відігратися. На 62-й хвилині Шарабура зробив передачу на Коса, який знаходився на забійній позиції за межами штрафного майданчика, але прямо по середині воріт. Центрфорвард прийняв м’яча, розвернувся і щосили пробив з лівої у правий від воротаря кут – за мить круглий затріпотів у сітці – 2:2. Одразу після цього епізоду тренери «Карпат» поміняли Коса на Пецківа.

У заключні півгодини гра проходила з невеличкою перевагою господарів. Мав шанс забити Сільченко, але пострілу опорника «левів» не вистачило влучності. Ще по кілька напівмоментів мали і «Карпати», і «Гірник» після стандартів, але забитих голів більше глядачі не побачили. Фінальний свисток зафіксував бойову нічию, яка є логічною та справедливою.

Додамо, що свій наступний спаринг юніори «Карпат» зіграють вже у суботу, 18-го березня. Там же, на полі стадіону «Прогрес» вони прийматимуть одноліток з львівського футбольного клубу «Опір». Стартовий свисток арбітра пролунає о 14:00.

ФК «Карпати»

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ