Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

"Карпати" вдома поступилися "Ворсклі"

Львівські "Карпати" у 30-му турі УПЛ поступилися полтавській "Ворсклі" з рахунком 0:1. Єдиний гол у матчі забив В'ячеслав Шарпар.

UA Футбол описує поєдинок так:

"Карпати" в минулому турі перемогли "Дніпро", полегшивши собі життя в боротьбі за виживання. Проте результат того поєдинку повністю спортивного інтересу не убив. "Дніпро" вчора переграв "Сталь" і наблизився до "Карпат" на відстань двох очок. Львів'яни сьогодні могли або відновити суттєву перевагу в п'ять очок, або ж підпустити "Дніпро" на відстань однієї звитяги. Пріоритети – очевидні, але бажання "Карпати" мусили підтвердити справою.

Олег Дулуб вніс лише дві зміни до стартового складу у порівнянні з матчем тижневої давності. Дискваліфікованого Вербного в опорній зоні замінив Дмитро Кльоц (діяв в парі з Олегом Голодюком). А Олексій Дитятьєв, відбувши дискваліфікацію, витіснив Івана Лобая з центру захисту. Боровик, Нестеров, Мірошниченко та Матвієнко доповнили оборонну ланку, Ксьонз, Худоб'як і Гуцуляк в компанії з Гладким працювали на атаку.

Василь Сачко здивував Олександром Скляром на позиції правого оборонця. На тому ж фланзі, але ближче до чужих воріт, працював Одарюк. Пердута і Ребенок сформували зв'язку на протилежному боці поля. Трикутник у центрі поля – Ткачук, Кравченко та Шарпар. Останній часто опинявся найближче до нападника Хльобаса. Ворота захищав Шуст, а перед ним розташувалися двоє стопперів – Чижов та Даллку.

Футболу в першому таймі майже не було. Низький темп, значна кількість фолів, затримок гри і свистків арбітра. Момент, в якому простежувався натяк на гостроту, відбувся лише один. Коли "Ворскла" організувала контратаку, Ребенок отримав м'яча у вільній зоні і пробив по воротах – невлучно. Можна старатися залучити глядачів на трибуни чи навіть до телеекранів. Але будь-які старання будуть марними без основного – якісного кінцевого продукту. Перший тайм сьогоднішнього поєдинку – то антиреклама українського футболу.

Другий тайм врятував лише гол В'ячеслава Шарпара. Львів'яни помилилися у центрі поля, Хльобас отримав м'яча і вільну зону перед собою. Перед штрафним майданчиком нападник віддав передачу на Шарпара, а той ударом з радіусу штрафної зони влучив точно під стійку. Крім цього, від "Ворскли" були ще два доволі небезпечних удари. Одарюк занадто слабко пробив після помилки Дитятьєва, а Шарпар трохи не розрахував з точністю, пробивши з середньої дистанції.

Це команда, якій, по суті, нічого не треба. А "Карпати"? Подача від Голодюка, після якої невдало на виході зіграв Шуст (але до м'яча ніхто з "карпатівців" не дістався) і удар після сольного проходу від Худоб'яка. Шусту жодного разу не довелося по-справжньому вступати в гру. Богдан відбувся лише переляком, коли на заключних секундах Даллку в простій ситуації ледь не відправив м'яча до власних воріт. Допомогла стійка, яка в тому ж моменті ще раз зіграла за "Ворсклу" після добивання Худоб'яка.

З такою грою поразка для "Карпат" – занадто м'яке покарання. Це була гра "з прицілом" на Першу лігу.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ