Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

«Карпати» звинувачують Львівську міськраду у затягуванні процесу виконання домовленостей щодо стадіону „Україна”

Львівський футбольний клуб «Карпати» оприлюднив сьогодні відкритий лист, який адресований народним депутатам Равілю Сафіуліну, Юрію Павленку, Миколі Томенко, голові Львівської обласної ради Мирославу Сенику та голові Львівської ОДА Петру Олійнику. Про це «Гал-info» повідомили у Інформаційному центрі ФК «Карпати».
У листі зазначається, «що у листопаді 2006 року у місті Львові через непорозуміння між міською владою та футбольним клубом „Карпати”, нами, ініціативною групою уболівальників, було організовано акцію, що отримала назву „зелено–біла революція”, одними з проявів якої було облаштування наметових містечок, проведення безстрокового мітингу під стінами міської ради, що зрештою вилилось у голодування фанатів. Для вирішення проблемної ситуації, 20 листопада 2006 року відбулась зустріч, у якій Ви всі брали участь. Результатом зустрічі стало підписання „Протоколу погоджувальної наради”, який був спрямований не стільки на припинення конфлікту, скільки на організацію співпраці міста і футбольного клубу з метою розвитку футболу на Львівщині. На виконання вищевказаного Протоколу, ухвалою Львівської міської ради від 13.02.2007 р. було затверджено Попередній договір між Львівською міською радою та Товариством з обмеженою відповідальністю „Клуб професійного футболу „Карпати”.
Відповідно до вищевказаного договору ТзОВ „КПФ «Карпати» власними силами та за власний кошт провів часткову реконструкцію стадіону „Україна”, з доведенням останнього до вимог Федерації Футболу України. На стадіоні встановлено підігрів футбольного поля, систему поливу, замінено дренаж та газон футбольного поля, введені додаткові (резервні) джерела енергопостачання.
Відповідно до договору ТзОВ „КПФ «Карпати» Львівській міській раді подано містобудівне обґрунтування комплексного розвитку стадіону „Україна”.
Таким чином ФК ”Карпати” повністю виконав взяті на себе зобов’язання.
Проте Львівська міська рада з незрозумілих причин затягує процес виконання домовленостей. Містобудівне обґрунтування комплексного розвитку території стадіону „Україна” не виноситься на розгляд сесії Львівської міської ради, що унеможливлює укладення довгострокових договорів оренди нерухомого майна та земельних ділянок. Більше того, як заявив на офіційній прес–конференції начальник управління земельних ресурсів і регулювання земельних відносин Львівської міськради М. Бокало, влада Львова планує у січні–лютому 2008 виставити на аукціон права оренди на земельні ділянки для будівництва готелів, в тому числі і земельну ділянку по вул. Липова Алея площею 6291 кв. м. Ця земельна ділянка входить у містобудівне обґрунтування комплексного розвитку території стадіону „Україна”.
«Те, що ми пішли з-під стін міської ради, не означає, що ми забули те, заради чого стояли і голодували. Просимо Вас, як гарантів виконання досягнутих домовленостей, згідно протоколу погоджувальної наради від 20 листопада 2006 р., забезпечити відповідне виконання домовленостей з метою недопущення повернення ситуації річної давнини», — йдеться у листі.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ