Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Касація по Варшавській-Сосновій буде виграна, як і інші суди, – адвокат

Адвокат об’єднання «Львівоблагропромбуд» Наталя Барбадин-Дунець прокоментувала заяви Прокуратури Львівської області щодо законності земельної ділянки на розі вул. Варшавська-Соснова.

«У прес-службі прокуратури області заявили, що передача земельної ділянки під будівництво на розі вул. Варшавська-Соснова – незаконна. На нашу думику, так гучні заяви прокурорів – безпідставні, що доводять усі виграні забудовником суди», – зазначила адвокат.

Барбадин-Дунець спростувала інформацію стосовно скасування дозволу на встановлення будмайданчика для будівництва та відсутність держекспертизи, необхідної для початку будівельних робіт.

«У квітні Галицький районний суд міста задовольнив позов «Львівоблагропромбуду» і скасував Рішення виконавчого комітету ЛМР про скасування дозволу для влаштування будмайданчика на розі на вул. Варшавська-Соснова.

У червні Шевченківський районний суд відмовив Львівському міському голові – Андрію Садовому у визнанні недійсним договору оренди на вул. Варшавській-Сосновій укладеного між ЛМР та Об’єднанням «Львівоблагропромбуд», і закрив провадження у справі.

Також у червні 2016 року Львівський апеляційний господарський суд задовольнив апеляційну скаргу «Львівоблагропромбуду», якою дозволив проводити будівельні роботи на цій земельній ділянці, скасувавши попередні заходи забезпечення, які були накладенні за поданням Прокуратури Львівської області.

У серпні Шевченківський районний суд скасував розпорядження Шевченківської районної адміністрації ЛМР  «Про скасування дозволу з порушення об’єктів благоустрою для влаштування будівельного майданчика» і визнав дійсним та діючим дозвіл на розташування будмайданчика.

У вересні Львівський апеляційний адміністративний суд відмовив мешканцям та активістам у задоволені вимог по зупиненню будівельних робіт на будівництві будинку по вул. Варшавська-Соснова, чим визнав законність проведення робіт та відсутність порушень прав місцевих мешканців.

Крапку поставив Львівський апеляційний господарський суд у жовтні, коли задовольнив апеляційну скаргу  Об’єднання «Львівоблагропромбуд», якою відмовив у позові Прокуратурі Львівської області про скасування договору оренди та прийняв нове рішення, згідно яким визнав дійсність ухвали ЛМР та договору оренди ділянки на розі вул. Варшавська-Соснова», – зауважила адвокат.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ