Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Кендзьор: Я давно стверджував, що із НУ-НС не буде єдиної партії

«Я не один раз говорив з приводу неможливого створення єдиної партії на базі блоку «Наша Україна – Народна самооборона». Я давно і постійно стверджував, що таке не може відбутися, адже учасники блоку – це різні політичні течії, різні ідеології та партії і неможливо на їх основі створити одну політичну силу», — заявив «Гал-info», коментуючи намір Юрія Луценка відійти від створення єдиної партії, кандидат у народні депутати України, голова Львівської Крайової Організації Народного Руху України Ярослав Кендзьор.
«На основі мегаблоку може бути створено дві партії: національно-демократична права партія та ліберальна партія із певними лівими елементами, які зараз є в НУ — НСі. Такий варіант цілком можливий. Зараз до найзапекліших лобістів створення єдиної партії справді приходить порозумнішання. І цим свідченням є заява Юрія Віталійовича», — сказав Ярослав Кендзьор.
«Націонал-демократична об’єднана права партія складатиметься із того політичного матеріалу, який є в НУ – НС, і може об’єднати Народний Рух України, УНП, УРП «Собор», можливо й ХДС, адже ці політичні сили – близькі ідеологічно і сповідують національні ідеали та цінності. А решта всі – і певні політичні групи і конкретні персоналії можуть утворити ліберальну партію. Зазначу ще таке: якщо НСНУ чітко заявить свій «політичний напрям» «вправо», то він також може стати серед тих партій, які утворять національно-демократичне об’єднання», — сказав Ярослав Кендзьор.
Нагадаємо, лідер «Народної самооборони» Юрій Луценко заявив, що вони вирішили призупинити свою участь у процесі створення єдиної демократичної партії. Таке рішення Луценко пояснив діями окремих членів блоку, які зривають домовленості про створення демократичної коаліції не підписанням угоди між НУ — НС та БЮТом.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ