Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Керівник Львівщини головну проблему у підготовці до Євро-2012 бачить у стадіоні

Близько 20 завдань виконком УЄФА дав 26 вересня для вирішення питання підготовки до Євро-2012 у Львові. Головною проблемою, як повідомив голова Львівської ОДА, є побудова стадіону. Зокрема, компанія „Альпіна” вже підписала угоду з ЛМР і розробила проект, який поки що не є оплачений. Вартість проекту – 5 млн євро за умови, якщо генпідрядником стадіону „Альпіна” не буде. Як розповів Кміть, наразі немає конкретної вартості кошторису стадіону.
Водночас КМУ вже надав усі повноваження Львівській ОДА підписати проект з будівництва стадіону. Як розповів Микола Кміть, усі переговори з можливими забудовниками стадіону веде міський голова. Протоколу розбіжностей у Кмітя немає. Як зазначає керівник Львівщини, час, відведений на реалізацію проекту стадіону є дуже малий, і тому є різні небезпеки, зокрема щодо вартості, швидкості і якості побудови.
„Якщо ми ще трохи зволікатимемо зі стадіоном, то може бути прийняте рішення і Львову доведеться відсторонитися від проведення Євро”, - сказав львівський губернатор.
За його словами, проект стадіону не на всі 100% відповідає українським нормам. Також викликає зауваги сума, яка має бути виділена Львівською міськрадою на будівництво стадіону, а це 85-90 млн євро. А, як каже Кміть, цю суму потрібно привести до ДБН, оскільки ймовірне коливання цін на будматеріали молже привести до непорозумінь, затримки будівництва і до розірвання контракту.
„Всі рішення стосовно стадіону залишаються за Львівською міською радою, а ЛОДА є координаційним центром без будь-яких повноважень. Ми стараємося у всіх напрямках і сферах допомогти ЛМР”, - сказав Кміть. Кміть зауважив, що альтернативним проектом може бути фірма, що будувала стадіон у Дніпропетровську, і з цього приводу уже відбулася зустріч з архітектурним бюро Серьогіна, яка має досвід у проектуванні.
Відповідаючи на запитання депутатів, Кміть зауважив, що не дозволив би ТзОВ Альпіна, яка має статутний фонд 25 тисяч євро, будувати стадіон у Львові. Також він зазначив, що є плани протягом 3 днів зустрітися з керівниками австрійської Альпіни, а не дочірньою фірмою – ТзОВ. Разом з тим Кміть зазначив, що у нього „сверблять руки”, аби змінити ситуацію і вплинути на чиновників ЛМР стосовно побудови стадіону.
Як зазначив Кміть, генпідрядника наразі немає, і це питання треба вирішити.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ