Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Кримінал

Керівник львівського «Беркуту» втік закордон, перебуваючи у відпустці, яку йому надали в міліції, - прокуратура

У провадженні за фактом підпалу бази БМОП «Беркут» прокуратура Львівської області винесла повідомлення про підозру стосовно одного з його керівників, повідомила прес-служба прокуратури Львівської області.

У прес-службі нагадали, що під час прес-конференції, яка відбулася 2 жовтня у прокуратурі Львівської області, йшлося про те, що слідчі прокуратури вжили необхідних заходів до завершення пожежно-технічної експертизи, яка повинна була встановити причини пожежі на базі БМОП «Беркут» 20 лютого цього року.

Вказану експертизу проводили фахівці Київського НДІ судових експертиз, які 3 листопада надали слідчим прокуратури її висновки. На підставі результатів експертизи та з врахуванням матеріалів провадження отримано достатні дані для винесення повідомлення про підозру одному із керівників БМОП «Беркут», повідомили у прокуратурі.

Чит. також: "Один із керівників львівського «Беркуту» написав рапорт та втік з України в Росію?"

Відтак, цього ж дня слідчі прокуратури  стосовно вказаного посадовця винесли повідомлення про підозру  у вчиненні умисного знищення та пошкодження чужого майна шляхом підпалу, вибуху, що  заподіяло майнову шкоду в особливо великих розмірах та спричинило загибель двох людей та перевищенні влади та службових повноважень. Тобто в скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст.194, ч.3 ст.365 КК України,  санкції яких передбачають покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10-ти років.

Одразу ж прокуратура скерувала клопотання до суду про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Однак, враховуючи, що його місцезнаходження невідоме, судом надано дозвіл на його затримання та доставку в суд. 

Водночас, додали у прокуратурі, слідчі встановили, що 16 жовтня поточного року керівництво ГУМВС України у Львівській області  вищевказаному керівнику БМОП «Беркут» надало додаткову відпустку, і він того ж дня  виїхав за межі України. З огляду на це, слідчі прокуратури оголосили його в розшук.

У прокуратурі також зазначили, що призначено службову перевірку з приводу правомірності надання останньому додаткової відпустки. На даний час вживаються  вичерпні заходи до розшуку підозрюваного, хід розслідування контролюється. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ