Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Керівник львівської міліції пропонує водіям подавати до суду, якщо їм не подобаються постанови КМУ

Начальник ГУ МВС України у Львівській області Михайло Цимбалюк вважає правомірним складання протоколів про адміністративне порушення у випадку, якщо водій не має талону тимчасової реєстрації транспортного засобу, а має лише довіреність. Про це Цимбалюк заявив в коментарі «Гал-info».
«Інспектори ДАІ правильно роблять, бо давно вже діє постанова КМУ, відповідно до якої було внесено зміни в ПДР, транспортним засобом можна керувати без відсутності реєстрації лише якщо прізвище та ініціали водія вписані у техпаспорт автомобіля або за наявності талону тимчасової реєстрації. Якщо водіям не подобаються такі правила, то нехай подають до суду», -- зазначив він.
Зі слів Цимбалюка, постанова КМУ діє з 2002 року і її ніхто не скасовував, і прийнято її було в зв‘язку з наявністю величезної кількості підробок доручень та безвідповідальності нотаріусів.
На питання, чому даішники почали слідкувати за виконанням цієї постанови лише зараз, Цимбалюк відповів, що перший раз чує, щоб даішники цього не робили раніше.
«Вони завжди за цим слідкували, і про випадки, щоб водії подавали по цьому питанню до суду я не знаю», -- сказав він.
Нагадаємо, юристи називають дії інспекторів ДАІ правопорушенням. «ДАІшники почали займатися таким грабунком після того, як КМУ прийняв постанову про підняття цін на послуги ДАІ. Вони зацікавлені в тому, щоб будь-якою ціною «скосити» з водія гроші, користуючись його юридичною неосвіченістю. Так, відповідно до постанови КМУ від 2002 року, якою було внесено зміни в ПДР, транспортним засобом можна керувати без відсутності реєстрації лише якщо прізвище та ініціали водія вписані у техпаспорт автомобіля або за наявності талону тимчасової реєстрації. Водночас Цивільний кодекс, який ніхто не скасовував, передбачає делегування прав користування транспортним засобом або іншим майном через довіреність, яку засвічують нотаріуси. Тому водії, на яких ДАІшники склали протоколи по цих «порушеннях», мають подавати до суду, і вони його виграють», – сказав в коментарі «Гал-info» юрист Сергій Овчінніков.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ