Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Чому керівник «Укрпошти» отримує більше як 400 тис грн. в місяць

Генеральний директор ДП «Укрпошти» Ігор Смілянський отримує 407 тис грн. заробітної в місяць. Такий високий рівень заробітної заступник міністра інфраструктури України Юрій Лавренюк сьогодні, 7 жовтня, під час прес-конференції у Львові, пояснив тим, що Ігор Смілярський є «топ-менеджером». Повідомив кореспондент Гал-інфо.

«Ігор Смілянський заробляє близько 407 тис. грн. Це оплата праці за контрактом, який розробляло Міністерство економіки. Міністерство проводило конкурси на відповідні посади і укладало контракти з керівниками», – сказав заступник міністра.

Він наголосив, що Смілярський цілковито заслуговує такого рівня заробітної плати.

«Смілянський, який був керівником найбільшої товарної біржі Нью-Йорка, є великим топ-менеджером світу. Його особисто приймає керівник Світового банку. Підхід Смілярського до роботи переконує, що краще платити керівнику державного підприємства 400 тис. грн та економити для держави мільйони, аніж платити 10 тис. грн і він вибудовуватиме схеми, через які держава втрачатиме десятки мільйонів», - сказав Лавренюк.

Він наголосив, що проведені перевірки у філіях «Укрпошти» свідчать саме про це.

«Перевірка Хмельницької філії «Укрпошти», де керівник поїхав на день у відрядження до Києва, а за цей час його заступник підписав документи на видачу йому безвідсоткового кредиту у 2 млн грн. на 40 років. Ви можете десь отримати такий кредит? Або, наприклад,  відчуження землі біля моря в Одеській філії  «Укрпошти». Нащо ж комусь земля на березі моря?. Тому нехай краще присікають такі схеми, а топ-менеджери отримують належну зарплату», – сказав посадовець.

Юрій Лавренюк наголосив, що Ігор Смілянський лише три місяці працює на посаді і про результати його діяльності можна буде говорити через рік.

Посадовець наголосив, що на «Укрпошту» чекають великі зміни корпоратизації.

«Укрпошта» стане публічним акціонерним товариством, власником акцій якого буде держава в особі Міністерства інфраструктури. Керувати буде правління, а не одна особа. Це дасть змогу суттєво знизити корупційні ризики», - заявив Лавренюк.

Він також наголосив, що 15 жовтня департаментом внутрішньої безпеки «Укрпошти» буде проведена комплексна перевірка львівської філії.

За словами Лавренюка, до діяльності львівської філії «Укрпошти» є дуже багато питань.

«Наприклад, 10 років під відкритим небом більше як 70 автомобілів стоять і гниють, замість того, щоб списати і здати їх на металобрухт», - сказав він.

Водночас посадовець наголосив, що дуже проведена також перевірка, що саме за транспорт і в якому він стані підлягає списанню.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ