Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Керівники Академії аграрний наук попались на хабарі у 15 тис. доларів

15 тисяч доларів США неправомірної вигоди вимагали керівник наукового інституту та директор його структурного підрозділу за надання в оренду приміщень, що перебувають на балансі закладів. Працівники управління захисту економіки затримали обох порушників у службових кабінетах під час одержання хабарів, повідомляє прес-служба ГУ НП у Одеській області

{{1}}

Як з'ясувало правоохоронці, посадовці, зловживаючи службовим становищем, налагодили систему одержання неправомірної вигоди. Зокрема, вони вимагали кошти за передачу в оренду складських приміщень, які перебували на балансі інституту, для ведення різних видів діяльності.

Директор наукового інституту та керівник дослідницького господарства цього закладу вимагали від приватного підприємця 15 тисяч доларів США за передачу в оренду приміщень інституту для їх реконструкції під готель і ведення підприємницької діяльності.

{{2}}

Сьогодні, 31 травня, поліцейські затримали двох посадовців одночасно у момент одержання ними частини неправомірної вигоди. Затримання відбувалося у службових кабінетах керівників. За підписання договору оренди вони одержали 20 тисяч гривень, з яких 15 тисяч гривень отримав керівник інституту Національної академії аграрних наук України, 5 тисяч гривень – директор дослідного господарства цього наукового інституту.

На даний час працівники Управління захисту економіки в Одеській області Нацполіції та слідчі обласного управління поліції за процесуального керівництва прокуратури області проводять обшуки.

Крім того, встановлюються інші факти одержання зазначеними посадовцями неправомірної вигоди за вирішення аналогічних питань, а також інші особи, які можуть бути причетні до цього правопорушення.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ