Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Керівники Львівщини і Малопольского воєводство Польщі підписали протокол про реалізацію спільних проектів

У польському місті Кракові вчора, 19 листопада, голова Львівської обласної державної адміністрації Микола Кміть та маршалек Малопольського воєводства Марек Навара підписали Виконавчий протокол на 2008-2009 роки щодо реалізації спільних проектів між Львівською областю та Малопольським воєводством - повідомляє прес-служба Львівської обласної держадміністрації.
Зокрема у сфері економічного співробітництва реалізовуватиметься проект «Як вести бізнес у Львівській області та в Малопольському воєводстві» (йдеться про налагодження ділових контактів між підприємцями обох регіонів) та проект «Інноваційний розвиток промисловості у Львівській області».
У сфері культури та туризму передбачено участь колективів області та воєводства у різноманітних фестивалях та промоція культурного надбання регіонів шляхом зустрічей діячів культури Львівської області та Малопольського воєводства. Також передбачено провести науково-практичний семінар «Театр без кордонів. Інноваційні театральні форми» в якому візьмуть участь режисери, сценографи, театральні критики, актори театрів Львівщини та Малопольського воєводства з метою обміну досвідом, налагодження та зміцнення зв'язків, проведення майстер-класів та тренінгів.
Заплановано проект «Львів і Краків – два серця Галичини», в межах якого відбудеться організація навчальних візитів для представників туристичної галузі Львівської області та Малопольського воєводства з метою презентації туристичних пропозицій регіонів, встановлення та зміцнення ділових контактів.
У сфері освіти та спорту буде започаткована Регіональна стипендійна програма – в рамках цього проекту передбачено надання стипендій студентам, які навчаються у вищих навчальних закладах Малопольського воєводства, які є вихідцями з регіонів-партнерів Малопольського воєводства, а отже, з Львівської області.
Також буде створено міжнародний Форум лідерів молодіжних організацій з регіонів-партнерів: Малопольського воєводства, Львівської області, Пряшівського, Жилінського краю та Вільної землі Тюрінгія. Цей Форум матиме характер семінарів під назвою «Дружні регіони в Серці Європи», тематикою яких буде обмін досвідом у сфері регіональної, соціальної та культурної освіти.
Відбуватиметься також обмін досвідом у сфері безперервного набуття навиків та участь Львівської області у міжнародному співробітництві Малопольського воєводства в рамках Фундації Європейських регіонів з проведення досліджень у галузі освіти та підвищення професійної кваліфікації (FREREF).
Окрім цього, проводитимуться різноманітні молодіжні спортивні змагання з метою популяризації фізичної культури, особливо серед дітей та молоді, в тому числі футболу, у зв’язку з проведенням в Україні та Польщі Євро-2012. Проект має на меті проведення на території Малопольського воєводства спортивних змагань та матчів у таких дисциплінах, як: футбол, гандбол, волейбол та баскетбол.
У сфері регіональної політики реалізовуватиметься проект підтримки Львівської обласної державної адміністрації у підготовці місцевих стратегій розвитку Львівської області. Йдеться про підготовку та допомогу облдержадміністрації в підвищенні професійного рівня спеціалістів ЛОДА щодо підготовки відповідних програмних документів. Співпраця буде мати форму тижневого стажування для 5 працівників Львівської обласної державної адміністрації в Маршалківському уряді Малопольського воєводства. Стажери ознайомляться з методами моніторингу соціальних та економічних процесів, які застосовуються в Малопольському воєводстві і засадами стратегічного та операційного планування, на основі яких напрацьовуються програмні документи воєводства. Важливим елементом стажування буде передання знань на тему керування європейськими засобами в регіоні.
Відбуватиметься й співпраця у галузі підготовки та управління міжнародними проектами, які співфінансуються з фондів ЄС (Європейського Інструменту Сусідства і Партнерства) та підготовка спільних проектів в рамках Європейської територіальної співпраці (складова міжнародного співробітництва – Програма Центральної Європи)
У сфері соціальної політики запланований проект «Розвиток терапії зайнятості у комунальному закладі «Львівська обласна психіатрична лікарня». Йдеться про підвищення якості догляду за пацієнтами Львівської обласної психіатричної лікарні шляхом навчання та підвищення професійного рівня персоналу. Запровадження та розвиток терапії зайнятості у відділеннях Львівської лікарні. За реалізацію цього заходу з польської сторони відповідальні Спеціалізована лікарня ім. Бабіньского в Кракові та Фонд «Henri Nouwen Stichting» (м. Роттердам, Голландія).
Окрім цього, реалізовуватиметься проект «Розвиток моделі середовищної психіатрії у Львівській області як навчальної бази для всієї України». Йдеться про здобуття досвіду у сфері розвитку середовищної психіатрії Малопольського воєводства з метою запровадження її у Львівській області.
У сфері розвитку співпраці та обміну інформацією заплановано проведення постійних (двічі на рік) консультативних зустрічей голови Львівської обласної державної адміністрації та Маршалка Малопольського воєводства, присвячених підведенню підсумків співпраці та визначенню напрямків майбутньої співпраці, а також розв’язанню проблем, які є в наявності обох регіонів та які виникають внаслідок цієї співпраці.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ