Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Керівники Львова та області вручили почесні грамоти інвалідам

Сьогодні у театрі імені М.Заньковецької люди з особливими потребами Львівщини відзначали Міжнародний день інвалідів. Усіх присутніх особисто привітали голова Львівської обласної державної адміністрації Петро Олійник, міський голова Львова Андрій Садовий, заступник голови Львівської обласної ради Іван Денькович.
З цієї нагоди керівники міста та області вручили інвалідам почесні грамоти і нагороди.
 За словами Петра Олійника, суспільство, яке не думає про інвалідів, приречене на стагнацію і деградацію. Проте львівська влада робить усе, що в її силах, щоб допомагати людям з особливими потребами. Зокрема, у червні цього року у Червонограді відкрито реабілітаційний центр для дітей, хворих на ДЦП.
Основним досягненням львівської влади голова ЛОДА назвав будівництво у Сянках (Турківський район) Центру реабілітації спортсменів-інвалідів. Але попереду, за словами Петра Олійника, ще дуже багато роботи, яку обласна влада планує вирішувати першочергово. ”З кожним днем інваліди будуть щораз більше відчувати, що вони потрібні суспільству”, - зазначив  Петро Олійник і додав, що Міжнародний день інвалідів – це свято духовності, моралі і християнства.
Міський голова Львова Андрій Садовий привітав усіх присутніх з Міжнародним днем інвалідів і зазначив, що наскільки ми поважаємо людей з особливими потребами, настільки нас поважають у Європі як націю. «Я вірю, що рік за роком ми наведемо лад у справах, пов’язаних з людьми з особливими потребами». За словами мера Львова, міська влада уже закупляє тролейбуси і автобуси, в яких інваліди будуть мати можливість пересуватись по місту. Також будуть ставитись вимоги до власників маршруток, щоб вони також закупляли спеціально обладнані машини для перевезення людей з особливими потребами.
Андрій Садовий подякував інвалідам за мужність і  терпеливість, побажав завжди бути такими усміхненими і дружелюбними.
З 1 червня 2006 року указом Президента України Віктора Ющенка офіційно регулюються відносини суспільства і інвалідів. Згідно з цим указом, по Україні реалізуються 8 проектів, які допомагають вирішувати проблеми людей з особливими потребами.
Нагадаємо, Організація Об’єднаних Націй оголосила 3 грудня Міжнародним днем інвалідів.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ