Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Керівництво Apple відмовилося розблокувати iPhone терориста на вимогу ФБР

Корпорація Apple оскаржуватиме припис каліфорнійського суду щодо розблокування iPhone терориста з Сан-Бернардіно Сеїд Фарука. Як повідомляє Watcher, про це йдеться у відкритому листі генерального директора Apple Тіма Кука.

За його словами, Федеральне бюро розслідувань хоче, щоб компанія створила нову версію операційної системи без деяких важливих механізмів захисту і встановила її на iPhone, отриманий слідчими в ході розслідування теракту.

ФБР стверджує, що це буде використано лише в цьому конкретному кримінальному розслідуванні. Але Кук цьому не вірить і вважає, що таке програмне забезпечення дозволить розблокувати будь-який iPhone, до якого є фізичний доступ.

Голова корпорації порівняв таку версію iOS з відмичкою, «здатною відкрити сотні мільйонів замків – від ресторанів, банків, магазинів, будинків».

Також Кук зазначив, що компанія вже надала владі і ФБР всю необхідну допомогу і дані, а також фахівців для консультацій з технічних питань.

Керівник Google Сундар Пічаї підтримав цю заяву – він вважає, що створення засобів злому може загрожувати захисту конфіденційної інформації користувачів.

Засновник WhatsApp Ян Кум зазначив, що не можна допустити появи такого тривожного прецеденту у сфері захисту даних.

Нагадаємо, мешканець Сан-Бернардіно Сеїд Фарук та його дружина Ташфін Малик 2 грудня 2015 року напали на місцевий центр допомоги людям з інвалідністю. Вони вбили 14 людей, ще 21 отримали поранення. Обоє нападників були вбиті під час перестрілки с поліцією.

Телекритика

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ