Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Керівництво фірми «Віктар» спростовує те, що «Гірську кришталеву» не можна пити

Керівництво фірми «Віктар» спростувало заяву депутата Львівської міськради Тетяни Крушельницької щодо того що «Віктар» проводиться несанкціонований видобуток води, а також те що якість мінеральної води «Гірська кришталева» є поганою. Про це в середу, 27 червня на прес-конференції заявив власник фірми «Віктар» Віктор Шкіль.
На організованій Шкілем прес-конференції були присутні завідувач харчової лабораторії санепідемстанції Пустомитівського району Богдана Бобеляк та представник Держстандарту Олександра Набокова, які підтвердили що «Віктар» проводить санкціонований видобуток води, та якість води не викликає жодних сумнівів. Крім того вони наголосили на тому що підприємство має всі необхідні дозволи, сертифікати та ліцензії на видобуток та реалізацію мінеральної води «Гірська кришталева».
Як повідомив Шкіль, в 2003 році підприємство вже пережило тимчасове закриття у зв’язку з аналогічними звинуваченнями, збитки від простою, які керівництво фірми оцінило в один мільйон гривень. Як пообіцяв Шкіль, цього разу підприємство планує подати скаргу до суду на депутата за безпідставні звинувачення та наклеп.
Як зазначив Шкіль, налагоджено промисловий видобуток води було з 2000 року, і з 1998 року воду з цього джерела постійно перевіряли в Українському науково-дослідному інституті медичної реабілітації та курортології МОЗ України.
«Аналізи показали, що “Гірська кришталева” це вода, яка походить з вапнякових пластів, отож, для людського організму вона є надзвичайно корисною та підходить для вживання щодня і в необмежених кількостях. Значний вміст кальцію, що міститься у воді, життєво необхідний для зміцнення зубів та кісткової тканини, профілактики карієсу. Лінія розливу побудована на місці витоку джерела, що дозволяє зберегти для споживачів всі корисні властивості води. Вода проходить крізь нашарування вапнякових порід, які відіграють роль природних фільтрів, в ній максимально збережена природна хімічна структура. На підприємстві «Віктар» сьогодні діє акредитована лабораторія, на якій технологи здійснюють контроль кожної партії продукції за фізико-хімічним та мікробіологічним складом води, цей склад за роки видобутку залишається незмінним адже джерело є самовиливним, і не потребує примусового видобутку», -- зазначив Шкіль.
Як приклад достовірності інформації про якість води Шкіль зацитував висновок  Українського науково-дослідного інституту медичної реабілітації та курортології від 17.05.2007. – «За даними повного фізико-хімічного та мікробіологічного аналізів макро-компонентний склад, концентрація нормованих компонентів та сполук, насиченість готової продукції діоксидом вуглецю (у сильногазованій воді), а також санітарно – бактеріологічні показники стану води відповідають вимогам ДСТУ 878-93 «Води мінеральні питні. Технічні умови».
Нагадаємо, як заявила нещодавно депутат Львівської міськради, член депутатської комісії природокористування, охорони довкілля та благоустрою Тетяна Крушельницька, «Віктар» не має необхідних дозволів на виготовлення води та її якість є поганою.
«Я закликаю львів‘ян не пити мінеральну воду «Гірська кришталева», і не лише через те, що «Віктар» не має необхідних дозволів на виготовлення води. Назва «Гірська» не відповідає дійсності, бо цю воду не видобувають з гірських свердловин, а беруть з водоймищ, що розташовані поблизу туберкульозної лікарні та Сихівського кладовища. Зрозуміло, що за очисні споруди, які використовує тублікарня, поручитися дуже важко, так само, як і за ґрунтові води з кладовища, а обладнання, що використовує «Віктар», не сертифіковане, бо дозволів на видобуток та розфасовку води ЛМР йому не давала», – зазначила Крушельницька. З її слів, вона не займається антирекламою, а просто захищає, наскільки це можливо, інтереси громади міста.
 
 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ