Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Керівництво ЛОДА та казахський посол обговорили хід підготовки до Року Казахстану в Україні

Надзвичайний та Повноважний Посол Амельгеди Жумабаєв запропонував організувати виступи казахських національних колективів у Львові в рамках року Казахстану в Україні. Про це він зазначив сьогодні, 8 листопада, під час зустрічі з головою Львівської облдержадміністрації Петром Олійником та заступником голови облдержадміністрації Тарасом Батенком.
Сторони обговорили питання підготовки до Року Казахстану в Україні та можливість участі Львівського симфонічного оркестру у концерті в Києві з нагоди відкриття Днів Казахстану в Україні.
Значну увагу під час зустрічі було приділено співпраці між Казахстаном та Львівською областю в галузі культури. Зокрема, посол зазначив, що планується переклад творів казахських авторів та серії книг про історію, культуру Казахстану на українську мову. До прикладу, у травні уже вийшла книга Олзаса Сулеймонова, яка перекладена українською.
„Збереглися документи, які пов’язані з перебуванням Тараса Шевченка в Мангістауській області, тому ми б хотіли їх перекласти на українську мову”, — зазначив він.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ