Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Здоров'я

Керівництво Львівщини провідало сільські медзаклади Сколівського району

Представники УОЗ ЛОДА на чолі з в.о губернатора Іваном Стефанишиним відвідали села Сколівського району і взяли участь в медколегії, що відбулась в Сколівській Центральній районній лікарні.

Делегація зі Львова побувала в селах Верхнє Синьовидне і Корчин.

В селі Верхнє Синьовидне знаходиться лікарська амбулаторія, яка обслуговує 3 села з населенням 4 561 особа. Медперсонал на умови роботи не скаржиться.

«У нас є все необхідне, крім деяких спеціалістів, обладнання ми маємо. Правда стоматологічна апаратура трохи застаріла, але працює добре», - сказала головний лікар Ярослава Козак.

Амбулаторія в В. Синьовидному функціонує з 2005 року, там є 2 стоматологи, гінеколог, сімейні лікарі.

В селі Корчин – Фельдшерсько-акушерський пункт, який функціонує вже більше 50 років. «За останні 10 років не було дитячих смертей, дитячого туберкульозу, є, правда, 2-3 випадки онкозахворювань. Маємо все необхідне обладнання», - розповіла головний лікар Надія Коваль.

Натомість Іван Стефанишин зазначив, що без якісної діагностики говорити про профілактику важко. «Обладнання – це наше слабке місце», - сказав він.

Також він додав, що подібні оглядини, а після них колегіуми, проходитимуть і в інших районах Львівщини. Вже є три кандидати для наступної поїздки – Буський, Кам'янко-Бузький і Радехівський райони. Конкретний район назвуть вже в понеділок. Такі заходи проводять в рамках впровадження медичної реформи.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ