Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Керівництво області поклало квіти до могил Січових Стрільців та воїнів УГА

Сьогодні зранку на Янівському та Личаківському цвинтарі до могил Січових Стрільців та воїнів УГА покладали квіти обласні чиновники. Про це у коментарі „Гал-info” повідомив голова ЛОР Мирослав Сеник.
„Ми поклали квіти до Меморіалу воїнам УГА на Личаківському цвинтарі, могили Євгена Петрушевича, голови ЗУНРу, Президента Національної ради ЗУНРу, до Меморіалу Січовим Стрільцям на Янівському цвинтарі. У крипті Соборі Святого Юра запалили лампадки на гробівці митрополита Андрея Шептицького”, – розповів Мирослав Сеник.
За словами Мирослава Сеника, на вшануванні учасників визвольних змагань були присутні в.о. голови Львівської ОДА Валерій П’ятак, заступники голови Львівської обласної ради Микола Горинь та Левко Захарчишин, секретар Львівської міської ради Володимир Квурт, заступник міського голови Львова Василь Косів.
Голова Львівської обласної ради Мирослав Сеник повідомив, що наступного року на 90-ту річницю від проголошення ЗУНР планується організовувати заходи цілий рік. „Ми створимо оргкомітет, який працюватиме над проведенням наукових конференцій, відкриттям пам’ятних знаків, мистецьких заходів та урочистих академій протягом року”, – розповів Мирослав Сеник.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ