Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Керрі вважає, що говорити про членство України в НАТО передчасно

США притримуються політики відкритих дверей НАТО і готові до прийняття нових членів, коли ті будуть готові. Про це заявив державний секретар США Джон Керрі на спільній прес-конференції із Петром Порошенком у Києві.

Відповідаючи на питання журналістів про очікування від саміту НАТО та засідання Комісії Україна-НАТО, Порошенко сказав, що чекає на підтримку США, зокрема і щодо відкритих дверей Альянсу.

"Головне, ми очікуємо на підтримку НАТО щодо позицій, задекларованих на Бухарестському саміті, ключова серед яких про те, що двері НАТО відкриті для будь-якої європейської країни", - заявив Порошенко.

У свою чергу Керрі відзначив успіхи України в оборонній реформі, водночас заявив, що у Києва попереду ще багато роботи. "США притримується політики відкритих дверей. Ми готові привітати нових членів, коли вони будуть готові", - заявив держсекретар США. При цьому він додав: "Як сказав Порошенко, в України ще довгий шлях реформ в оборонному секторі".

Керрі зазначив, що Україна ще не ухвалила остаточного рішення щодо вступу в Північноатлантичний альянс. "Порошенко сам сказав, що Україна ще не прийняла рішення, чи хоче вона подати заявку на членство в НАТО", - наголосив Керрі.

За його словами, майбутнє залежатиме від рішень, прийнятих у Києві.

"Зараз говорити про будь-що інше буде передчасно", - сказав Керрі. 

УП

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ