Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Керрі зустрівся з Лавровим: розходження щодо ситуації в Україні залишаються

Керрі зустрівся з Лавровим: розходження щодо ситуації в Україні залишаються.Діалог буде продовжуватися, додав представник Вашингтону. Повідомило Дзеркало тижня.

США і Росія домовилися обмінюватися інформацією про становище на східному кордоні України, заявив у суботу Держсекретар США Джон Керрі після переговорів з російським міністром закордонних справ Сергієм Лавровим.

Напередодні в Радбезі України повідомили, що з Росії до України зайшли 32 танка і 16 гаубиць, а також 30 Камазів з боєприпасами і живою силою.

"Обмежуся тим, що між нами зберігаються певні розходження щодо становища в Україні. Ми домовилися обмінятися частиною інформації, яку маємо в зв'язку із цим. Ми також домовилися продовжувати діалог", - сказав Джон Керрі журналістам у Пекіні, повідомляє Бі-Бі-Сі Україна з посиланням на агентство Reuters.

Керрі все ще сподівається що перемир'я, досягнуте Мінськими домовленостями, залишиться в дії.

Зустріч американського і російського міністрів відбулася напередодні саміту лідерів країн Азійсько-Тихоокеанської економічної співпраці. Хоча в ньому візьмуть участь президенти Обама і Путін, жодної офіційної зустрічі американського і російського лідерів не заплановано.

Раніше представник Госдепу США Джен Псакі заявила, що поки підтвердити повідомлення про те, що східний кордон України перетнула колона танків та іншої бойової техніки з Росії, не можна. Однак, за її словами, якщо цей факт підтвердиться, він стане "черговим кричущим порушенням Мінської угоди".

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров, у свою чергу, як і раніше стверджує, що російських військ в Донбасі немає.

Дзеркало тижня

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ