Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Кількість безробітних в Україні зросла майже на 10% - Держстатистики

Кількість зареєстрованих безробітних в Україні у січні 2017 року збільшилася порівняно з груднем минулого року на 9,8%, а в абсолютних цифрах - на 38,2 тис. осіб, до 429 тис. осіб, передає УНН з посиланням на Державну службу статистики.

Кількість зареєстрованих безробітних у січні становила 1,6% населення працездатного віку, що на 0,1 п.п. вище показника за попередній місяць.

Кількість безробітних, які отримують допомогу, збільшилася на 34,1 тис. осіб - до 351,2 тис. При цьому середній розмір допомоги у січні становив 2 тис. 15 грн проти 1 тис. 997 грн місяцем раніше. Отримали роботу у січні 3,9% зареєстрованих безробітних.

Конкурс на одне вакантне місце у січні становив 9 осіб, тоді як у грудні минулого року на одне робоче місце претендували 11 осіб.

Нагадаємо, що кількість безробітних в Україні на кінець 2016 року становила 390,8 тис. осіб, що відповідало 1,5% населення працездатного віку.

Додамо, що дані надано без урахування тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим, м.Севастополя та частини зони проведення антитерористичної операції.

УНН

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ