Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Кіно про бійку між НАБУ і ГПУ - рецензія на фільм

Кіно про бійку між НАБУ і ГПУ - рецензія на фільм, - написав на Фейсбук Юрій Бутусов.

"Співробітники ГПУ опублікували відео, яке зараз поширюється в усіх кабінетах влади, щоб продемонструвати свою невинність в зіткненні з співробітниками НАБУ 12 серпня:
https://www.youtube.com/watch...

По-перше, у фільмі замовчується ключова інформація - що Дмитро Сус організував викрадення двох співробітників НАБУ, незаконно утримував їх в будівлі ГПУ протягом 12 годин, причому сам розповсюдив фотографії захоплених при виконанні співробітників НАБУ в ЗМІ.

Співробітники НАБУ перебували при виконанні, пред'явили свої документи, і у Суса не було жодних правових підстав для їх утримання, обшуку, і допиту.

Відносно захоплених співробітників НАБУ група Суса застосувала тортури, загрожувала життю і здоров'ю співробітників правоохоронного органу. Про це заявили співробітники НАБУ. У фільмі це не згадується. А це відео варто перегляду: http://ua.censor.net.ua/.../distaly_nij_i_pidnosyly_do_oka_na...

По-друге, на початку фільму заявляється, що нібито було відкрите якась кримінальне провадження по обшуку квартири, де перебували оперативники НАБУ. Це брехня - номер провадження в фільмі не називається, ніяких документів слідчі ГПУ не мають і нічого не демонструють співробітникам НАБУ. На відео це чітко видно. Більш того, в компетенцію Суса це взагалі не входить.

По-третє, стверджується, що в квартирі були вилучені якісь незаконні пристрої - це брехня, як могли співробітники ГПУ з одного погляду взагалі встановити приналежність будь-якого обладнання?

По-четверте, ніяк не пояснюється, в зв'язку з чим на вулиці виникли зіткнення - а вони виникли тому що захоплені співробітники НАБУ запросили силову підтримку після нападу. І спецпризначенці приїхали уже після того, як захоплених співробітників НАБУ вивели з цього будинку. І спецпризначенці отримали завдання вивести з квартири детектива НАБУ з технікою, якого заблокували прокурори і який також міг бути викрадений, як і двоє працівників технічної служби.

Прокурор Сус з групою силовиків намагався не пропустити виходу детектива з технікою з дому, а потім спробував заблокувати машину НАБУ, яка вивозила детектива. Тобто спецназ виконував завдання в межах своїх повноважень, в той час як група Суса без оголошення будь-яких правових підстав і не маючи повноважень намагалася перешкодити діям НАБУ. Як мав діяти в такому випадку спецназ? У фільмі вся ця історія не оголошується.

По-п'яте, на 3.33 слідчий Паламарчук цілиться з невідомого пристрою, схожого на пістолет в співробітників НАБУ, а далі ховає цю зброю собі за пояс. Це очевидна провокація, і в будь-якій країні, де закон поважають, і де державні інститути працюють за законом, Паламарчук отримав би кулю в свою дурну голову, щоб більш не кортіло наводити зброю на державних службовців при виконанні. Паламарчук виконав відверту провокацію, і це добре видно на відео. На жаль, співробітники НАБУ в даному випадку діяли непрофесійно - Паламарчука треба було затримати разом зі зброєю, а тепер він скаже, що це був водяний пістолет.

По-п'яте, на відео прокурор Сус і його колеги всіляко намагаються спровокувати застосування сили співробітниками НАБУ - вони демонстративно і без всяких законних підстав блокують виїзд машини НАБУ.

Сподіваюся, що після повернення із службового відрядження в середу і спілкування з директором НАБУ генеральний прокурор Юрій Луценко дасть публічну оцінку як цього фільму, так і заяві викрадених співробітників НАБУ. Треба дати оцінку причин конфлікту", - написав Юрій Бутусов.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ