Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Ківалов підрахував, що вибори були чесними на 99%

Проблеми, пов'язані з виборчим процесом в Україні, стосуються тільки 1% округів, в інших 99% легітимність парламентських виборів не викликає сумніву. Про це заявив голова комітету Верховної Ради з питань правосуддя регіонал Сергій Ківалов.

«Не можна ігнорувати той факт, що основні порушення, які викликали резонанс в Україні і негативні коментарі за кордоном, так чи інакше локалізовані в 5 одномандатних виборчих округах: № 94, № 132, № 194, № 197 і № 223. У цих округах 760 000 виборців, і їхні виборчі права повинні обов'язково бути забезпечені», — повідомив депутат.

Разом з тим, відзначає Ківалов, у решті 220 мажоритарних округів і загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі проголосували більше 20 мільйонів осіб. До їхнього голосування і підрахунку їхніх голосів немає таких претензій. «І той не демократ, хто скаже, що виборчими правами цих громадян потрібно пожертвувати», — цитує Ківалова прес-служба Партії регіонів.

«Українська ЦВК своєю постановою визнала неможливим встановити результати у 5 округах тільки в частині кандидатів-мажоритарників. Це не стосується пропорційних, у загальнодержавному окрузі, де ЦВК вже встановила результати по всій країні», — заявив Ківалов.

Регіонал також повідомив, що «в будь-якому випадку, не пізніше понеділка, 12 листопада, ЦВК зобов'язана встановити остаточні результати виборів у єдиному багатомандатному окрузі (пропорційному) і в 220 одномандатних (мажоритарних) округах, на основі чого оголосити обраними 445 народних депутатів. Щоб парламент нового скликання безперешкодно почав свою роботу».

ZN.UA

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ