Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Клімкін бере участь у засіданні Ради міністрів закордонних справ ОБСЄ

Питання врегулювання конфлікту в та навколо України в умовах триваючої агресії Росії посідатиме центральне місце на 23-му засіданні Ради міністрів закордонних справ (РМЗС) ОБСЄ, яке відбудеться 8-9 грудня 2016 року в м. Гамбург (Німеччина). Делегацію України на цьогорічному засіданні РМЗС очолює Міністр закордонних справ Павло Клімкін. Про це повідомила прес-служба МЗС України.

Впродовж двох днів роботи РМЗС делегації держав-учасниць ОБСЄ підведуть підсумки роботи Організації за 2016 рік, обговорять питання діяльності ОБСЄ у рамках її військово-політичного, економіко-довкільного та людського вимірів, а також визначать головні пріоритети Організації на найближчу перспективу.

Серед документів, які планується винести на розгляд РМЗС, буде проект Декларації стосовно ролі ОБСЄ у врегулюванні кризи в і навколо України.

Україна виходить з того, що обов’язковою умовою розбудови спільних засад майбутньої європейської безпеки в інтересах усіх держав на просторі ОБСЄ є відновлення дотримання норм міжнародного права і принципів ОБСЄ та виправлення їх грубих порушень.

Міжнародне співтовариство повинно залишатися на позиціях рішучого засудження протиправних дій РФ, зокрема, на основі резолюції ГА ООН 68/262 від 27 березня 2014 року «Територіальна цілісність України» та вимагати від Росії відновлення поваги до основоположних принципів та зобов’язань ОБСЄ, зокрема тих, що містяться у Гельсінському заключному акті, а також інших документах Організації.

Під час перебування у Гамбурзі Міністр закордонних справ України П.Клімкін проведе також низку двосторонніх зустрічей з міністрами закордонних справ держав-учасниць та керівництвом ОБСЄ.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ