Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Клімкін: спільного бачення «дорожньої карти» з Росією немає

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін скептично оцінює можливість досягти спільного бачення щодо «дорожньої карти» з виконання Мінських угод на планованому на 29 листопада засіданні голів МЗС країн «нормандського формату».

«Якщо з Францією і Німеччиною у нас є спільне бачення дорожньої карти в ключових моментах, то з Росією ми дуже далекі від бодай загального спільного бачення. Я досить скептично ставлюся до того, що ми завтра домовимося щодо основних питань цієї «дорожньої карти», – сказав він 28 листопада в Києві.

Клімкін заявив, що має намір представити український варіант плану врегулювання ситуації на сході України на зустрічі 29 листопада в Мінську.

«На зустрічі глав МЗС «нормандської четвірки» я збираюся зробити основні акценти на питанні безпеки і питанні гуманітарного характеру, зокрема, звільнення наших політичних заручників, забезпечити доступ до них міжнародних організацій, Червоного Хреста. А також, звичайно, я буду наполягати на нашому баченні «дорожньої карти», яка буде здатна зробити реальний прогрес в ситуації», – сказав Клімкін.

Зустріч голів МЗС у «нормандському форматі» для обговорення «дорожньої карти» з реалізації Мінських домовленостей запланована на 29 листопада в Мінську.

Через те, що мінські домовленості практично не визначають послідовності виконання їхніх пунктів, керівники держав «нормандського формату» – України, Німеччини, Франції і Росії – домовилися на зустрічі в Берліні, яка завершилася в ніч із 19 на 20 жовтня, що голови МЗС цих країн мають підготувати «дорожню карту», яка узгодила б цю послідовність виконання пунктів усіх трьох головних мінських угод: Мінського протоколу від 5 вересня 2014 року, Мінського меморандуму від 19 вересня 2014 року і Мінського комплексу заходів від 12 лютого 2015 року.

Радіо Свобода

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ