Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Клімкін: У Єгипті – близько 4 тисяч українців, ми готові їх вивезти

У Єгипті на курортах перебуває близько 4 тисяч громадян України. Про це в ефірі "Подробностей недели" на телеканалі Інтер заявив глава МЗС Павло Клімкін.

Він зауважив, що Україна "щільно відслідковує ситуацію, перебуває у постійному контакті у  реальному часі з Державіаслужбою".

"Поки що вона вважає, що Україна може продовжувати літати до аеропортів Єгипту. Зараз там безпеку там надзвичайно посилено, літакам дано рекомендацію оминати Синай", - зазначив Клімкін.

Також він додав, що МЗС співпрацює з туроператорами.

"Ми встановили контакт практично з усіма туроператорами, щоб у разі необхідності буквально у хвилинний термін попередити їх про можливу небезпеку", - додав міністр.

За його словами, зараз розклад рейсів лишається незмінним, але у випадку збільшення небезпеки або будь-яких інших сигналів буде включено підготовлений план щодо евакуації громадян.

"Ми до цього готові", - підкреслив Клімкін.

Як відомо, літак А-321 російської авіакомпанії "Когалимавіа", що виконував рейс за маршрутом Шарм-ель-Шейх - Санкт-Петербург, розбився 31 жовтня на Синайському півострові. Усі 224 пасажири, які були на борту, і члени екіпажу загинули. Серед них - 4 українця. Розслідування причин катастрофи триває. 

Росія призупинила авіасполучення з Єгиптом 6 листопада. Захід запроваджено не до закінчення розслідування катастрофи в Єгипті "Когалимавіа", а поки не буде забезпечений належний рівень безпеки.

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк дав доручення Міністерству інфраструктури терміново опрацювати питання про тимчасову заборону авіаперельотів в Єгипет, за умови підтвердження наявності загроз для життя українських громадян.

Раніше у Міністерстві інфраструктури заявили, що не мають юридичних підстав видавати якісь розпорядження про заборони польотів до Єгипту та безпосередньо до Шарм-ель-Шейха.

Українська правда 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ