Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Клімкін: Україна та Польща зацікавлені в активізації багатосторонньої регіональної взаємодії

Павло Клімкін: Україна та Польща зацікавлені в активізації багатосторонньої регіональної взаємодії.

У Варшаві відбулася зустріч Міністра закордонних справ України Павла Клімкіна з Державним секретарем Канцелярії Президента Республіки Польща Кшиштофом Щерським.

Головну увагу сторони приділили питанню подальшого розвитку політичного діалогу між Україною та Польщею на найвищому і високому рівні, а також визначенню пріоритетних завдань порядку денного двосторонніх відносин.

За результатами зустрічі було підтверджено незмінність позиції Польщі щодо продовження санкцій ЄС стосовно Росії аж до повного виконання Мінських домовленостей та відновлення територіальної цілісності України в міжнародно визнаних кордонах. Окремий наголос було зроблено на важливості зміцненні солідарності ЄС в питанні енергетичної безпеки.

К.Щерський запевнив, що для Польщі стратегічно важливе значення має успішна європейська інтеграція України. «Ми готові й надалі допомагати Україні в реалізації необхідних реформ шляхом передачі власного практичного досвіду, здобутого в процесі європейської інтеграції Польщі», - зазначив польський міністр.

Сторони також відзначили спільність підходів двох держав у питанні активізації багатосторонньої співпраці в регіоні Центральної та Східної Європи. «Ми зацікавлені у тісній взаємодії в рамках існуючих та у розвитку нових регіональних ініціатив, щоб наш регіон демонстрував єдність та солідарність перед викликами нашій спільній безпеці і стабільності», - зазначив П.Клімкін.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ