Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Клімкін: Збитий малазійський літак - державний тероризм

Павло Клімкін в Раді Безпеки ООН: відповідальність за збиття Росією малайзійського літака МН17 є невідворотною. Як повідомила прес-служба МЗС України, про це Міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив під час виступу на міністерському засіданні Ради Безпеки ООН щодо міжнародної авіаційної безпеки.

Глава українського зовнішньополітичного відомства також зазначив, що російська агресія проти України супроводжується грубим порушенням міжнародного законодавства в сфері авіаційної безпеки. За словами П.Клімкіна, дії Росії унеможливлюють забезпечення Україною безпечного використання повітряного простору над неконтрольованими українськими територіями.

Глава МЗС України також заявив, що Росія перешкоджає притягненню до відповідальності осіб, причетних до збиття в 2014 р. малайзійського літака МН17. «Росія, будучи постійним членом Ради Безпеки ООН, заблокувала створення міжнародного трибуналу щодо МН17, який мав стати ефективним механізмом реагування міжнародної спільноти на цю трагедію» - зазначив Міністр. П.Клімкін також поінформував, що Україна разом з партнерами в рамках Спільної групи з розслідування збиття літака продовжує пошук інструментів покарання винних.

Міністр закордонних справ України також зазначив, що збиття літака МН17 є прикладом міжнародного тероризму, підтримуваного на рівні держави.

Глава українського зовнішньополітичного відомства також привернув увагу учасників засідання до необхідності розробки міжнародних механізмів посилення захисту об'єктів критичної інфраструктури, зокрема для підвищення безпеки в аеропортах та забезпечення ефективного контролю за пересуванням іноземних бойовиків-терористів.

За підсумками засідання Ради Безпеки ООН П.Клімкін дав прес-конференцію. Під час спілкування із ЗМІ Глава українського зовнішньополітичного відомства продемонстрував міжнародну навігаційну карту, яка демонструє, що світові авіаперевізники уникають польотів над окупованими Росією Кримом і Донбасом.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ