Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Кличко призначив головним по боротьбі з корупцією чоловіка судді, що закрила справу проти Пукача

Начальником управління з питань правоохоронної роботи, запобігання та протидії корупції апарату Київської адміністрації призначено Геннадія Приндюка. Повідомила Українська правда.Київ.

Відповідне розпорядження підписав мер Києва Віталій Кличко.


Згідно з документом, Приндюк до цього проходив стажування на посаді помічника голови відділу організаційно-документального забезпечення голови КМДА. За п’ятий ранг держслужбовця на новій посаді йому встановлено надбавку 130 гривень та ще 40% від окладу за вислугу років (29 років стаж на держслужбі).

Як повідомляють "Наші гроші", у 2010 році Приндюк був начальником Управління юридичного забезпечення МВС. У 2013 році відомий як керівник Управління юридичного забезпечення Державної міграційної служби.

"Геннадій Іполитович Приндюк є чоловіком Марії Василівни Приндюк, заступника голови Апеляційного суду міста Києва. Марія Приндюк у 2004 році закрила кримінальну справу проти генерала Олексія Пукача за фактом знищення документів, що мали відношення до розслідування справи Гонгадзе", - відзначають "Наші гроші".

Також Марія Приндюк судила активісток за яєчню, підсмажену на Вічному вогні, та активістів Євромайдану. Зараз вона головує по справі проти екс-голови "Беркуту" Дмитра Садовника, котрого підозрюють у розстрілі 39 учасників Євро майдану. Але міліція ніяк не може доставити його до суду.

Також Приндюк у квітні цього року прийняла рішення про скорочення терміну перебування під вартою екс-ректора Податкової академії Петра Мельника, якого звинувачують у корупційних злочинах.

Як відомо, депутати Київради висловили обурення тим, що Кличко, який заявляє про прозорість влади, назначає людей на керівні посади без проведення конкурсу.

"Демократичний Альянс" навіть виступив з вимогою провести публічне обговорення всіх призначень.

Українська правда. Київ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ