Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Кміть зрозумів, що його допомога Садовому не потрібна

Голова Львівської обласної державної адміністрації Микола Кміть вважає, що проведення Євро-2012 у Львові може вплинути на подолання економічної кризи в регіоні. Про це Кміть повідомив журналістам під час брифінгу.

На думку Кметя, проведення Євро-2012 дозволить створити нові робочі місця, привести в регіон нові інвестиції. Водночас, Микола Кміть не бачить юридичних передумов для переведення повноважень у підготовці до Євро-2012 з міського голови на голову Львівської обласної державної адміністрації, чого домагаються депутати Львівської обласної і міської рад.

„Юридично я не бачу як це можна зробити, оскільки земля під стадіон знаходиться на території міста, – каже Микола Кміть. – У такому випадку доведеться змінювати Конституцію”.

Водночас, керівник області запевнив, що й готовий нести відповідальність за підготовку Євро-2012 у Львові. „Я несу відповідальність за підготовку до Євро-2012, – каже Кміть. – Я завжди говорив Андрію Івановичу (Садовому – ред) і міським депутатам, що все, що я зможу допомогти, я буду допомогати. Але я розумію з останніх кроків, що моя допомога не потрібна і вони хочуть самі справитися. І я абсолютно це підтримую”.

Нагадаємо, учора депутати Львівської обласної ради звернулись до Президента України Віктора Ющенка, КМУ та РНБО, висловивши свою стурбованість станом підготовки Львова до проведення фінальної частини Євро-2012.

Зокрема депутати попросили надати відповідні повноваження голові ЛОДА Миколі Кмітю з правом остаточного прийняття рішень та створення ним відповідних структур для вирішення ним питань по суті на території області і території міста. Причиною звернення депутати називають безвідповідальність та непрофесійність міського голови, про що свідчить ухвала Львівської міської ради, якою робота міського голови з підготовки до проведення Євро-2012 визнана незадовільною.

На думку ЛОР, у Львові відбувається штучне затягування та ігнорування рядом органів державної влади, міським головою Львова зокрема вирішення першочергових заходів з підготовки до Євро-2012. Йдеться про будівництво стадіону та створення багатофункціонального вокзального комплексу у Львові.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ