Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Князєв: докорінного перелому в боротьбі зі злочинністю в 2017 році не буде

Голова Національної поліції України Сергій Князєв не очікує зниження рівня злочинності в 2017 році. Про це він сказав у програмі "Лівий берег із Сонею Кошкіною".

"Я хотів би бути оптимістом у цьому питанні, але я реаліст. Соціальна ситуація в країні така, що я не впевнений, що в 2017-му буде корінний перелом у боротьбі зі злочинністю", - заявив він.

Князєв пояснив: щоб знизити рівень злочинності в країні, потрібно змінити ситуацію в країні.

"Економіка зростає не так швидко, а реформи тривають. Ті, що відбули покарання чи отримали умовне покарання, не вишикувалися в чергу на біржу праці. Ми говоримо про вуличну злочинність: гопники, злодії, квартирні злодії... Відповідно до змін кримінально-процесуального кодексу, під час майнових злочинів ми не заарештовуємо попередньо. І тепер ми повинні проявити законодавчу ініціативу, показати Верховній Раді, де проблема", - додав Князєв.

Глава Нацполіції також констатував збільшення кількості правопорушень із застосуванням або загрозою застосування зброї.

А щодо вільного володіння вогнепальною зброєю Князєв заявив, що вважає "правом Верховної Ради вислухати думку громадян щодо цього питання".

"Я констатую збільшення кількості правопорушень із застосуванням або загрозою застосування зброї. І в цьому контексті відіграє роль незаконна зброя. У нас йде війна, і тому такі глобальні зміни я б не ризикував впроваджувати. Давайте спочатку закінчимо війну, суспільство охолоне, окріп осяде і тоді ухвалимо рішення", - сказав Сергій Князєв.

Водночас він акцентував увагу на необхідності посилити покарання за незаконний обіг зброї.

LB.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ