Notice: Undefined index: volyn in /home/galinfo/web/galinfo.com.ua/public_html/lib/custom/mo_news_func.php on line 97
Новини України: Книга про повстання перед Голодомором буде на Форумі видавців
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Волинь

Книга про повстання перед Голодомором буде на Форумі видавців

У Львові на Форумі видавців 17 вересня о 17.00 у головному читальному залі Наукової бібліотеки Львівського національного університету імені Івана Франка (вул. Драгоманова, 5) відбудеться презентація другого доповненого видання книги заступника Голови Українського інституту національної пам'яті Володимира Тиліщака «1930. УСРР. Повстання»

Модератором презентації буде відомий літературознавець, лектор, перекладач, директор видавництва «Смолоскип», доцент Національного університету «Києво-Могилянська Академія», член Комітету з Національної премії ім. Шевченка Ростислав Семків. У заході також візьмуть участь історики Андрій Козицький та Дмитро Білий.

Книга  «1930. УСРР. Повстання»  – це збірка нарисів, присвячена антибільшовицьким повстанням у селах України в 1930 році. Цей рік був вирішальним в історії «радянської» України і став своєрідним прологом до Голодомору, адже  тоді особливо жорстко проводили політику колективізації та розкуркулення. В цей час відбувалась і потужна атака на церкви, вилучення сакральних цінностей. Дослідження Тиліщака дає можливість ознайомитися з повстанськими сюжетами різних частин України, від Дніпровщини до Хмельниччини.

Погортати книжку можна тут і тут.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ