Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Книги з костелу єзуїтів перенесуть в кінотеатр Миколайчука

Сьогодні, 31 березня, на сесії Львівської міської ради депутати проголосували за ухвалу про перенесення архіву бібліотеки імені Василя Стефаника до приміщення кінотеатру Миколайчука.

Сьогодні, 31 березня, на сесії голова фракції «Свобода» у Львівській міській раді Руслан Кошулинський озвучив депутатське звернення та висловив пропозицію перенести бібліотечні фонди книг з колишнього костелу єзуїтів (на вул Театральній, 11) до кінотеатру імені Миколайчука (на вул Личаківській, 121).

Кошулинський, за його словами, отримав звернення від архиєпископа Львівського Ігоря Возьняка, в якому йдеться про те, що «4 квітня представників церкви, зокрема священиків центру військового капленства курії Львівської архиєпархії, викликали до Галицького райсуду. У нас хочуть відібрати право власності на храм святих апостолів Петра і Павла, що у Львові на вулиці Театральній, 11. Прикро йти до суду, тим більш, коли це стосується справи храму, що є у центрі нашого міста».

Архієпископ повідомив, що вже виготовлена вся необхідна документація на храм, знайдено доброчинців, які готові фінансувати реставрацію. Однак заважають книги.

Після звернення міський голова Львова Андрій Садовий поставив питання про внесення до порядку денного проекту ухвали за умови, що до часу його розгляду він отримає лист від керівництва бібліотеки імені Стефаника про те, що приміщення кінотеатру їх повністю задовільняє.

Згодом депутати це питання розглянули і було прийнято рішення перенести фонди бібліотеки в кінотеатр імені Миколайчука. За таке рішення проголосувало 77 депутатів. Таким чином конфлікт довколо цього питання був вичерпаний.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ