Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Коаліція «228» не може бути стабільною — Степан Гавриш

“Мене особисто турбує той факт, що представники демократичних сил так і не можуть остаточно визначитися щодо встановлення своєї коаліції. Вони вже давно мали б це зробити», — зазначив «Гал-info» радник Президента України, суддя Конституційного суду України Степан Гавриш.
«Вони повинні чітко демонструвати той факт, що коаліція «228» може бути стабільною у своїй роботі, а як на мене, то вони це недостатньо добре демонструють. Повинно чітко ітись про те, що така більшість не буде агресивною, а конструктивно працюватиме і матиме стабільно, конструктивно працюючий характер», — зазначив Гавриш.
Також він висловив переконання: «Станом на сьогоднішній день мені важко навіть говорити про те, чи буде ця помаранчева більшість утворена. Зараз це важко сказати після демаршу трьох кандидатів у народні депутати від НУНСу. Крім того, мене турбує цей факт тому, що один із непідписантів є фактично основним політмодератором у Блоці. Іван Степанович не тільки займає посаду Секретаря РНБО, він є більше, аніж людина, яка дотична до певних розподілів посад у Секретаріаті Президента. Хоча, якщо він відмовиться від депутатства, то такий його крок навіть не варто коментувати».
«Звичайно, коаліція у складі 228 голосів не може бути стабільною, така коаліція буде кризовою у своїй основі, адже добитися абсолютної стабільності при голосуванні у парламенті практично неможливо. Всередині самого Блоку це буде неможливо через ідеологічні розбіжності. І про це вже свідчать заяви із НУНСу, які не можна просто так відкидати. Тому добитися контролю всередині Блоку серед різних політичних груп в демократичній коаліції практично неможливо», — додав Гавриш.
Нагадаємо, саме кандидатуру Івана Плюща Партія регіонів відкрито називає спікером у разі утворення «ширки». Троє кандидатів у нардепи не підписали зобов’язання про створення демократичної коаліції із БЮТом, однак обіцяють це зробити у понеділок.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ