Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Коаліція попросила ЦВК передрукувати бюлетені в Тернополі і Маріуполі

Рада коаліції Верховної Ради просить Центральну виборчу комісію забезпечити повторний друк бюлетенів в Тернополі та Маріуполі. Про це на брифінгу за підсумками засідання ради коаліції повідомив голова фракції "Самопоміч" Олег Березюк.

"В окремих містах країни відбувається підробка виборчих документів. Зокрема підробка виборчих документів зафіксована в Маріуполі... Груба підробка і друк зайвих бюлетенів зафіксовані, і відкрито кримінальне провадження в Тернополі. Тому сьогодні рада коаліції зібралася і прийняла рішення звернутися до ЦВК, щоб в цих містах передрукувати бюлетені, які втратили свою цінність", – сказав він.

Рада коаліції закликає ЦВК прийняти відповідні рішення вже в четвер, щоб технічно бюлетені змогли бути передруковані до дня виборів.

Як відомо, 20 жовтня у видавництві "Терно-граф" виявили тисяч неврахованих бюлетенів для голосування на місцевих виборах, хоча офіційно всі бюлетені були передані до ТВК ще в п'ятницю, 16 жовтня.

17 жовтня Маріупольський тервиборчком прийняв рішення друкувати бюлетені в друкарні газети "Приазовский рабочий", яка належить групі Ріната Ахметова СКМ. Через 18 годин з моменту прийняття рішення було надруковано 250 тис. бюлетенів. До цього члени комісії три дні не могли вирішити, де друкувати бюлетені, що призвело до зміни комісії.

На наступний день цю друкарню заблокувала міліція.

Раніше ЦВК виділила близько мільйона гривень Закарпатської області для передруку близько 900 тисяч бюлетенів, у яких неправильно було вказано назву партії "Об'єднання "Самопоміч".

УП

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ