Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Кримінал

«Кодло» з 19 санлікарів організувало розкрадання бюджетних коштів, - Аваков

Щойно в робочому кабінеті затриманий Головний санітарний лікар України Святослав Протас з начальником департаменту Санітарної служби України Чепурним. Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков.
Святослав Протас (фото -www.rbc.ua)

Також він повідомив, що одночасно по всій країні проводяться обшуки, допитують 19 головних санітарних лікарів областей, частину з них також затримають.

«Група чиновників на чолі з Протасом розробила і впровадила злочинну схему по розкраданню великої суми бюджетних коштів. На переведенні в готівку та отриманні першого ж траншу викрадених коштів (400 000 грн), учасники афери були затримані», - повідомив Аваков.

Спільна операція проводилася і розроблялася Нацполіцією (ДЗЕ) і НАБУ.

За словами міністра, Протас був затриманий у власному кабінеті, як організатор розкрадань: «Він діяв цинічно - попередньо змовившись про те, як і за якими правилами будуть викрадатися і відмиватися бюджетні гроші. Всім довели правила і «обов'язки» - і всі погодилися брати участь в афері .. і тільки один (!) Сказав – НІ».

Оперативниками НАБУ і Нацполіції за час спостереження задокументовано 11 фактів вимагання та отримання Протасом від підлеглих хабарів ..

«Ось таке кодло .. Будемо чистити крок за кроком!», - запевнив Аваков. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ