Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Колегія ЛОДА прийняла за основу проект Програми зайнятості населення Львівської області на 2008-2009 роки

Сьогодні на засіданні Колегії ЛОДА було прийнято за основу рішення про погодження проекту Програми зайнятості населення Львівської області на 2008-2009 роки. Колегія ЛОДА врахувала пропозиції та зауваження у ході обговорення і вирішила доопрацювати проект програми зайнятості і до 31 грудня 2007 року підготувати кінцевий проект розпорядження голови ЛОДА щодо виконання цієї програми.
Колегія ЛОДА зазначає, що впродовж останніх років територіально-господарський комплекс області характеризується стабільним нарощуванням обсягу промислового виробництва, підвищенням добробуту населення та його соціального захисту. Позитивні тенденції, зокрема, зберігалися у динаміці розвитку малого підприємництва та сфери надання послуг агропромислового виробництва, будівництва, зовнішньоекономічної діяльності та були досягнені за рахунок реалізації відповідних цільових державних інвестиційних програм. Пожвавлення економічної діяльності області також позитивно вплинуло і на стан ринку праці – поновилася чітка тенденція до покращення всіх основних показників.
Також Колегія ЛОДА констатує покращення ситуації і на фінансовому ринку праці, де впродовж останнього часу відбулося зменшення обсягів пропозиції робочої сили, обсягів вивільнення працівників з підприємств, а також збільшення потреби у робочій силі.
Проектом програми зайнятості населення у Львівській області визначено основні завдання на 2008-2009 роки. Зокрема, це збільшення рівня зайнятості економічно активноого населення, зниження рівня безробіття та тривалості безробіття, зокрема у сільській місцевості, посилення мотивації до легальної продуктивної зайнятості, створення робочих місць, розвитку малого та середнього бізнесу, надання додаткових гарантій щодо працевлаштування соціально вразливих категорій громадян.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ