Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Колегiя суддів у справі "Експресу" у повному складi заявила про свiй вiдвiд

Перше судове слухання за апеляцiєю на скандальне рiшення у Львiвському апеляцiйному господарському судi розпочалося сьогодні (31 січня) iз розгляду заяви головного редактора "Експресу" Ігоря Починка, який представляв у засiданнi третю сторону -- ТзОВ" Експрес медiа груп".

У нiй йшлося про те, що колегiя суддiв у заявленому складi не може слухати зазначену справу, оскiльки вбачаються усi пiдстави, якi свiдчать про упередженiсть
усiх трьох суддiв. На обгрунтування цiєї думки було вказано номери справ, якi стосувались "Експресу", рiшення у яких ухвалювались зазначеними суддями, а згодом скасовувались Вищим господарським суддом як незаконнi.

Пiсля короткої наради головуюча на засiданнi суддя Бойко оголосила, що колегiя у повному складi заявила про свiй вiдвiд.

"Заява суддiв є прямим визнання, принаймнi, своєї моральної вини, -- сказав у коментарi головний редактор газети "Експрес" Iгор Починок. -- Справжнiй суддя, який керується у своїх дiях лише законом, нiколи на таке не пiде. Втiм, це можна трактувати i по-iншому: розстрiльну команду вiдкликали. Або нарештi зробили висновки, або хочуть поспостерiгати за нашою поведiнкою. Хай спостерiгають. Ми самовiдводiв у своїй журналiстськiй працi брати не будемо".

Дату наступного засiдання оголошено не було. Її визначать після формування нового складу колегії.

Експрес

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ