Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура

Колектив Львівського історичного музею хоче бачити директором Романа Чмелика

Вчора, 16 травня, відбулось таємне голосування членів розширеної Науково-методичної ради Львівського історичного музею з метою підтримки кандидатури на посаду майбутнього директора музею. Більшістю голосів перевагу було надано Чмелику Роману Петровичу. Про це повідомив офіційний сайт Львівського історичного музею.

До голосування з ініціативи музейних науковців 12 і 13 травня у конференц-залі Музею відбулась зустріч з кандидатами на посаду директора ЛІМу.

Кожен з семи претендентів впродовж 5 хвилин розповідав присутнім про свою мотивацію а згодом відповідав на питання.

У директорських перегонах брали участь чотири кандидати з Музею. Це переважно молоді працівники: Андрій Панів, Мирослав Побережний, Орест Круковський, Світлана Хавалко.

Ними озвучені були цікаві ідеї, проте, у більшості з них відсутній досвід роботи на керівній посаді.

Цікаві ідеї пропонували і «важковаговики». Колишній директор Музею історії релігії Володимир Гаюк виявив глибоке знання історії релігії, підкреслив, що знає як залучати гроші на розвиток Музею…

Директор Винниківського історико-краєзнавчого музею Ігор Тимець навіть дещо привідкрив свої окремі програмні ідеї, зокрема плани ініціювати створення музею Львова  та здійснити об’єднання музейних колекцій в єдиний фондово-реставраційний центр.

Ці пропозиції викликали ряд питань у працівників ЛІМу, зокрема, чи не почнуть збирати експонати для такого музею з усіх наявних львівських музеїв.

Лейтмотивом виступу директора Музею етнографії та художнього промислу Романа Чмелика було декларування намірів модернізувати ЛІМ, інтегрувати його в європейське музейництво шляхом пошуку інвесторів, міжнародних грантів.

Результати голосування дають підстави звернутись до учасників конкурсної комісії з виборів директора ЛІМ, обраних на загальних зборах колективу з проханням проголосувати за кандидата, визначеного на розширеній Науково-методичній раді Львівського історичного музею – Чмелика Романа Петровича.

ЛІМ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ