Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Колесніченко каже, що ніхто не може довести, що він "українофоб"

Народний депутат Вадим Колесніченко в коментарі УНН до Дня української мови та писемності нагадав про конкурс, який він оголосив два роки тому і за умовами якого той, хто доведе, що парламентарій проти української мови та літератури отримає грошовий приз. За словами народного депутата, гроші ще не знайшли переможця.

Відповідаючи на запитання журналіста про те, що окремі люди називають його "ворогом української мови", В.Колесніченко порадив їм спробувати заробити 10 тисяч гривень.

"Адже вже два роки поспіль я обіцяю будь-кому, хто бажає довести, що я виступаю проти української мови або ж проти української літератури, надати мені пряму мову мого виступу у цій частині. Про те гроші дотепер лежать на депозиті, можливо, вже і відсотки накапали", - зазначив парламентарій.

За словами В.Колесніченка, "День української мови та писемності має право на існування, як і день будь якої іншої мови, адже він спонукає до необхідності турбуватися про рідну мову, всіх без вийнятку".

Щодо Закону України "Про засади державної та мовної політики", то В.Колесніченко вважає всі заяви опозиційних політиків щодо його скасування спекуляціями і не вірить, що їм це вдасться.

"Нині ж поправки до законопроекту підготовлені, я їх вніс до парламенту, і вони чекають, коли ВР повернеться до розгляду цього питання і затвердить правки, які мною та Ківаловим були підготовлені ще у червні місяці", - вважає В.Колесніченко.

УНН

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ